De voordelen van LED verlichting in de badkamer 0

De laatste jaren worden mensen steeds meer bewust over hun energieverbruik en op welke manier hun gedrag het welzijn van onze aarde beïnvloedt. Ook in de badkamer wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Led badkamerverlichting. Het plaatsen van LED verlichting in de badkamer geeft niet alleen heel veel voordelen voor het milieu, maar ook nog eens voor de uitstraling van de badkamer. Nu de badkamer steeds meer wordt gezien als ruimte om in te ontspannen en te ontsnappen van de werkelijkheid, is het ook steeds belangrijker om hier zoveel mogelijk sfeer aan te brengen. Als we spreken over sfeerverlichting is LED verlichting het eerste waar wij aan denken. Het brengt niet alleen een heleboel sfeer, maar het geeft de ruimte ook nog eens een zeer moderne en rustige uitstraling. Toch is het belangrijk om op een aantal dingen te letten bij de aanschaf van LED verlichting in de badkamer, zodat er juist wordt omgesprongen met de elektriciteit. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten en wat nu precies de voordelen zijn van LED verlichting in de badkamer.

led-badkamer-verlichting

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van LED verlichting in de badkamer?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke lampen vervangen moeten worden. We raden aan om eerst te kijken naar de onzuinige lampen. Dan is het belangrijk om te bedenken welke verlichting hierbij past. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is wordt aangeraden om enkel voor laagspanningsverlichting te gaan, zoals inbouwspots badkamer. Hierbij gaat het vooral om 12 Volt, 24 Volt of 10-30V LED lampen. Reguliere verlichting van 230 Volt worden ten strengste afgeraden, tenzij het mogelijk is om deze te plaatsen op een plek die geheel waterdicht is. Na het installeren van de verlichting raden we aan om de bekabeling nogmaals te checken op waterdichtheid om gevaarlijke situaties te voorkomen.

inbouwspot badkamer

Voordelen van LED verlichting in de badkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om LED verlichting te plaatsen in de badkamer. Dat is ook niet zo gek, want LED verlichting komt met talloze voordelen voor de gebruiker en de ruimte zelf. Wij hebben de belangrijkste voordelen nog een keer voor je op een rijtje gezet.

  • LED verlichting is de ultieme sfeermaker voor elke ruimte. Door het zachte licht creëer je binnen mum van tijd een rustgevende en serene sfeer. Ideaal voor een ruimte die ontspanning en genot moet bieden aan de gebruiker. Perfect voor de badkamer dus.
  • LED verlichting is enorm duurzaam. Deze beschikt niet alleen over een zeer lange levensduur, maar gebruikt ook nog eens een stuk minder energie. Hierdoor bespaar je op langer termijn een hoop geld uit. Veel mensen besluiten niet voor LED verlichting te gaan omdat deze best wel prijzig zijn in de aanschaf. Toch kunnen wij dit argument snel onderuit halen door te vertellen dat je de aanschafprijs binnen een jaar al terugverdiend hebt. Er zijn geen redenen dus om niet te kiezen voor LED verlichting.

Welke LED verlichting is geschikt voor de badkamer?

In principe zijn vrijwel alle LED verlichting soorten geschikt voor de badkamer. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de regels omtrent laagspanningslampen in de badkamer.

  • Inbouwspots: deze zien we het meest in de Nederlandse badkamers. Je kunt deze bijvoorbeeld plaatsen boven de wastafel, maar ook in het plafond zijn ze zeer geschikt. Let er wel op dat de bekabeling waterdicht is.
  • LED strips: dit is ook een veelvoorkomende optie voor badkamers. Ze zijn de perfecte sfeermaker voor vrijwel elke ruimte. Wist je dat er speciale LED strips verkrijgbaar zijn die beschikken over een waterdichte beschermingslaag?
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *