Wat zijn de voordelen van led verlichting? 0

led verlichting voordelen

Denk je eraan om de verlichting in je huis te vervangen? Dan doe je er goed aan om over te stappen op led verlichting. Deze manier van verlichting kent namelijk heel veel voordelen. Led lampen zijn energiezuinig, ze gaan heel erg lang mee en ze zijn makkelijk op de juiste lichtsterkte in te stellen.

Omdat led verlichting ook helemaal van dit moment is, zijn de juiste materialen daarvoor nu makkelijk verkrijgbaar. Het allerbeste schakelmateriaal aanschaffen is van essentieel belang om van alle voordelen van led te profiteren. Hieronder lees je meer over de vele voordelen van led verlichting.

#1 Led verlichting is energiezuinig

Het grootste voordeel is dat led lampen van Gira ontzettend energiezuinig zijn. Met een led lamp bespaar je wel 80 tot 90 procent op je energierekening, ten opzichte van een normale gloeilamp. Ten opzichte van een spaarlamp bespaar je 30 tot wel 50 procent. Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf hoeveel branduren je maakt. Op kantoor maak je heel veel uren en dan zal het rendement hoger zijn. Als het gaat om thuis, waar je minder uren doorbrengt, dan is het rendement iets lager. Voordeel is dan wel dat de led lampen thuis iets langer mee gaan.

#2 Led verlichting gaat erg lang mee

De ouderwetse gloeilamp gaat ongeveer 1000 uur mee en de halogeenlamp bevat wel 3000 branduren. Het aantal branduren dat voor led lampen gegeven wordt is 35000 uur. Dat is wel meer dan 10 keer zoveel uren dan de halogeenlamp. Toch is dat niet helemaal officieel bewezen, omdat led lampen nog niet zo heel lang op de markt zijn. Een ding is zeker: van led verlichting heb je langer plezier dan de ouderwetse lampen.

Led verlichting gaat erg lang mee

#3 Led lampen zijn dimbaar

Led lampen gaan meteen aan op volle sterkte, dit in tegenstelling tot een spaarlamp. Die sterkte is gelukkig te dimmen. Je kan de lichtsterkte dus aanpassen op de activiteiten waar je mee bezig bent. Heb je veel licht nodig om op volle sterkte te kunnen werken of wil je juist meer sfeer en de lampen een beetje dimmen? Het kan allemaal met led verlichting. Let wel op dat je een speciale led dimmer koopt. Met de traditionele dimmers krijg je flikkerende lampen. Op zoek naar schakelmateriaal? Kies dan bij voorkeur voor kwalitatieve merken voor een langere levensduur. Deze vind je bijvoorbeeld bij https://www.girastore.nl/.

#4 Led verlichting bevat geen kwik

Een led lamp kent een andere techniek om de lamp aan te steken. Daarvoor is geen kwik nodig, ook dit weer in tegenstelling tot de ouderwetse verlichting. Omdat een led lamp geen giftige stoffen bevat, is het ook niet nodig om deze bij het afval te gooien. Led lampen kunnen gewoon bij de glasbak. Led lampen zijn dus behalve beter voor het milieu ook beter voor je gezondheid. Je loopt geen gevaar op als de lamp kapot valt.

#5 Verschillende lichttemperaturen

Met de lichttemperatuur wordt de warmte bedoeld van de led lamp. Bij kantoorwerk kun je beter kiezen voor een frissere lichttemperatuur boven de 5000 Kelvin. Wil je meer sfeer dan zit je goed met 3000 Kelvin of minder. Ook dat hangt helemaal af van jouw voorkeur. De Kelvin kiezen was met de ouderwetse lampen ook nog niet mogelijk. Kortom, met led verlichting gaat er dus een wereld voor je open. Bekijk vandaag nog het aanbod van schakelmateriaal van klusspullen.nl en sla je slag!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *