De voordelen van een warmtepomp 0

voordelen van een warmtepomp

In het buitenland is de populariteit voor de warmtepomp al steeds meer toegenomen. Ook in Nederland zien we deze steeds vaker verschijnen. Maar wat doet zo’n warmtepomp nu eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Ben je met energie vergelijken niet al veel goedkoper uit? Kan je niet beter gebruik maken van andere tips en tricks om energie te besparen? Zal de warmtepomp net zo populair worden als de vraag naar zonnepanelen? In dit artikel lees je alle antwoorden en meer!

Warmtepomp combineren met zonnepanelen

Met behulp van de warmtepomp kan je enorm veel energie besparen. De warmtepomp maakt namelijk geen gebruik van onze fossiele brandstoffen. Deze werkt alleen op een heel klein beetje elektriciteit. Gelukkig zorgt dat kleine beetje elektriciteit er niet gelijk voor dat je energierekening omhoog schiet. Wil je nog meer besparen? Combineer de warmtepomp dan met zonnepanelen. Zo gebruik je alleen maar elektriciteit van je eigen opgewekte energie. Zo bespaar je nog meer op je energierekening.

warmtepomp combineren met zonnepanelen

Warmtepomp om te koelen

De warmtepomp houd je woning gemakkelijk op een aangename temperatuur. Ook in de zomer kan je hier veel profijt van hebben. Een warmtepomp kan namelijk ook koelen. Hierdoor is de traditionele airco of ventilator niet meer nodig. Aangezien dit echte stroomvreters zijn, bespaar je dan ook een hoop energie in de zomer.

warmtepomp koelen

Goed voor het milieu

Anno 2018 denken we steeds meer aan de gevolgen van onze keuzes voor het milieu. We willen de toekomst van onze kinderen en (achter)kleinkinderen veilig stellen. Uit onderzoek is gebleken dat onze fossiele grondstoffen uiteindelijk uitgeput zullen raken als ons gedrag geen verandering laat zien. De warmtepomp maakt geen gebruik van gas of andere fossiele grondstoffen, hierdoor beschik je over het perfecte wapen tegen de achteruitgang van onze aarde.

Verschillende soorten verwarming

Je kan de warmtepomp tevens voor meerdere functies gebruiken. Je kan hem bijvoorbeeld ook inzetten als vloerverwarming. Het is ook mogelijk om water te verwarmen met de waterpomp. Je kan deze bijvoorbeeld ook vervangen voor de traditionele boiler. Multifunctioneel is de waterpomp dan ook wel te noemen!

Lange levensduur

De aanschafkosten van een warmtepomp schrikt veel mensen toch wel een beetje af. Je moet echter wel beseffen dat je deze kosten na een tijdje al terugverdiend hebt. Dit komt mede door de lage energiekosten, maar ook door de lange levensduur van de pomp. Dit systeem gaat gemiddeld zo’n 20 jaar mee, zo heb je genoeg tijd om al je kosten terug te verdienen. Wist je dat een warmtepomp ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk is? Het onderhoud kost je vrijwel geen tijd of geld. Dit zijn dan ook meer dan voldoende voordelen om je toch eens goed te laten informeren over de werking van deze pomp. En wie weet? Misschien geniet jij binnenkort ook van een lagere energierekening!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *