De voordelen van waterbedden op een rijtje 0

voordelen van waterbedden

Waterbedden zijn in opkomst en populairder dan ooit. Vroeger waren waterbedden duur en onhandig. Maar door de nieuwste technieken en flinke prijsdaling, is dit totaal veranderd. In dit artikel vertellen wij je wat de voordelen van waterbedden zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een waterbed.

Duurzaam

Duurzaamheid zou je wellicht niet als voordeel verwachten. Maar het is toch echt zo! Bij correct gebruik gaat een waterbed véél langer mee dan het traditionele matras. Je betaalt bij de aanschaf meer dan een regulier matras, maar op de lange termijn verdien je het dus gewoon terug.

Rustgevend

Een waterbed is niet van de laatste jaren. De Perzen hadden het fenomeen al honderden jaren geleden ontdekt. Het zachte, klotsende gevoel van een waterbed geeft een rustgevend gevoel. De bloedsomloop wordt nergens gehinderd en hierdoor hoef je ’s nachts niet te draaien, herstel je beter en wordt je uitgerust wakker.

Perfecte ondersteuning voor je rug

Een waterbed neemt je lichaamsvormen aan. Beter dan de normale matrassen. Het lichaamsgewicht wordt gelijkmatig verdeeld en zo wordt je lichaam dus ook gelijkmatig ondersteund. Hierdoor heb je minder last van rugklachten en zijn je spieren ’s ochtends minder stram. Een bijkomend voordeel voor zwangere vrouwen: ze kunnen in iedere positie slapen, tot de laatste week van de zwangerschap.

Beschermt tegen allergieën

Een waterbed is een stuk hygiënischer en beschermt tegen allergieën. Doordat het een gesloten opbouw heeft kan de huisstofmijt zich niet in het matras nestelen. Ideaal voor mensen met allergieën.

Verwarming tijdens de koude wintermaanden

Waterbedden hebben een ingebouwde verwarming. In de koude wintermaanden kun je de temperatuur lekker omhoog brengen. Je hebt dus geen elektrisch matras nodig om je bed fijn warm te krijgen. Heeft je partner het sneller warm? Geen probleem. Bij veel waterbed-modellen kun je twee verschillende temperaturen instellen.

Natuurlijk zijn er niet alleen voordelen aan verbonden. Het installeren van een waterbed kost wat meer tijd en moeite en de prijs ligt hoger dan een normaal bed. Er zijn behoorlijke kwaliteitsverschillen tussen de waterbedden merken.

Ben je overtuigd van de voordelen van een waterbed en op zoek naar een geschikt model? Kijk dan zeker eens op de website van Silvanowaterbedden: marktleiders op het gebied van waterbedden. Zij kunnen je perfect adviseren over de aanschaf en model van het waterbed.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *