Voorkom verkleuring van je vloer met deze handige tips   0

Voorkom verkleuring van je vloer

Slijtage van een vloer, daar ontkom je niet altijd aan. Ga maar eens na hoeveel stappen er dagelijk op de vloer in jouw woonkamer of gang worden gezet. Echter zijn er een aantal dingen die je kunt doen om slijtage van de ondergrond tegen te gaan. Draag geen hoge hakken om putjes in de vloer te voorkomen en laat een stevige coating aanbrengen voor een extra beschermende laag. Een gietvloer bestaat uit stevig kunststof en heeft hierdoor gelukkig een lange levensduur. Echter zijn is er wel een ander soort slijtage dat op de loer ligt in dit geval: verkleuring. Maar ook in dit geval zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de verkleuring van de ondergrond tegen te gaan.

Hoe ontstaat verkleuring?

Maar wat is eigenlijk de oorzaak van verkleuringen van vloeren? Meestal wordt er het eerst gedacht aan zonlicht. En dat klopt ook. Door de UV-straling kan er kleurverschil optreden, waardoor je op den duur een ‘vlak’ in een andere kleur gaat zien wanneer je bijvoorbeeld na een lange tijd een vloerkleed verplaatst. Maar verkleuring kan ook veroorzaakt worden door andere factoren, zoals rook van sigaretten. Want in een huis waar gerookt wordt, zullen na verloop van tijd de gordijnen ook geel worden. De gordijnen kun je gelukkig in de was gooien. Maar de vloer zal je op een andere manier moeten beschermen tegen deze vorm van slijtage.

Hoe ontstaat verkleuring

Houd het zonlicht tegen

Aangezien het zonlicht een van de grootste boosdoeners is als het aankomt op verkleuring, is het dus verstandig om de ruimte voldoende af te schermen. De zon houd je buiten door voldoende gordijnen of vitrage op te hangen. Luxaflex en lamellen zijn ook een optie, maar doe deze wel zo veel mogelijk dicht op de momenten dat de zon volop op de vloer schijnt. Wil je het raam het liefst zo ‘open’ mogelijk houden? Gebruik dan raamfolie. Deze kan je op elke plek van het raam bevestigen. Raamfolie is verkrijgbaar in verschillende varianten, ook met een leuke opdruk zodat het een mooi decoratief geheel is. Daarnaast helpt het ook om een paar grote planten in de vensterbank te zetten om het grootste gedeelte van het zonlicht tegen te houden.

Houd het zonlicht tegen verkleuring vloer

Een beschermende laag

Heb je een gietvloer? Laat dan een beschermende coating aanbrengen. Daarnaast kan je ook een betonvloercoating aan laten brengen op betonnen vloer en in sommige gevallen een houten vloer (vraag dit altijd na bij de specialist). Het grote voordeel van deze coating is dat het zeer sterk is en de ondergrond ook beschermt tegen vuil, vocht, chemicaliën en scheuren. Hierdoor is de coating ook prima toe te passen op vloeren in garages, winkels en andere bedrijfsruimtes. De coatings zijn weer te verdelen in een paar soorten. Let er in dit geval goed op dat niet elke variant de vloer kan beschermen tegen zonlicht. Een coating van polyurea is in dit geval vaak wel geschikt.

Meer tips? Vraag de specialist!

Niemand wil in een donkere kamer zitten, daarom zal het zonlicht dagelijks in je kamer schijnen. Maar naast het genoemde, zijn er nog meer manieren waarop je kunt voorkomen dat je (giet)vloer zal verkleuren door de zonnestralen. En bij een houten ondergrond zijn er weer andere maatregelen nodig dan bij een vloer van kunststof. Neem in dit geval contact op met de specialist (zoals gietvloerrotterdam.nl voor je gietvloer) voor handige tips en budgetvriendelijke oplossingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *