Voorzie de tuin van meer kleur met een fraaie haag  0

Voorzie de tuin van meer kleur met een fraaie haag

Huishoudens zijn hun tuin de afgelopen twee jaar steeds meer gaan waarderen. Niet voor niets, want we zijn vaker thuis! Werkenden die normaal op kantoor zitten, werkten de afgelopen twee jaar voornamelijk vanuit een kantoor aan huis. In de koffie- en lunchpauze bood de tuin kans om te genieten van een waterig zonnetje. Ook in de zomer, toen een vakantie naar het buitenland lastig was, bood de tuin alle ruimte om bij te komen van een drukke periode op het werk of de studie. Om de tuin tot een sfeervolle plek te maken, is het verstandig groen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een liguster, of ga voor een laurier. Het zijn bijzonder sterke haagplanten, welke het hele jaar door mooi blijven. Je hoeft er geen groene vingers voor te hebben! 

Terras verkleinen voor meer groen in de tuin 

Er zijn verschillende manieren om voor meer groen in de tuin te zorgen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het poten van haagplanten als een liguster of laurier. Ook hebben veel huishoudens het terras verkleind. Haal een aantal tegels weg, om op die plek een border op te kunnen bouwen. Op internet lees je veel over het bouwen van borders met stapelblokken. Het is heel eenvoudig, je hoeft er geen hovenier voor te zijn. De stapelblokken kun je bij de bouwmarkt of een tuinwinkel bestellen. Een slijptol kun je tijdelijk huren, zodat je de stapelblokken eenvoudig op maat kunt maken. Met een border zorg je voor meer groen en trek je insecten naar de tuin. 

Haagplanten in combinatie met een gazon 

In een grotere tuin zou je voor verschillende hoekjes kunnen zorgen, door de haagplanten rondom een gazon of bijvoorbeeld een rozenperkje te plaatsen. Wist je dat de combinatie van haagplanten met een gazon verschillende voordelen biedt op warme zomerdagen? Het groen houdt de tuin lekker koel. Daar waar een tuin vol met tegels en stenen de warmte juist absorberen. Het maakt de tuin minder comfortabel als het meerdere dagen achtereen erg warm is. 

Kleed de tuin aan met leuke accessoires 

Net als in je woning zelf, is het ook in de tuin leuk deze aan te kleden met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervol buitenkleed voor op het terras, een aantal bloempotten welke je kunt vullen met verse kruiden, een prikkabel met stijlvolle led-gloeilampen aan de schutting, enzovoorts. Zo is de tuin echt een plek om te ontspannen! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *