Vouwgordijnen kopen? Dit is wat je erover moet weten! 0

Vouwgordijnen kopen

Houten jaloezieen? Neh.. Rolgordijnen? Saai. Gordijnen? Ook niet helemaal. Vouwgordijnen? JA! Vouwgordijnen zijn weer terug van weggeweest! Deze klassieke, landelijke en giga-stijlvolle raamdecoratie mag steeds vaker pronken in de huizen in Nederland. Niet heel gek ook, want ze zien er mooi uit in vrijwel elk interieur. Maar voordat je zelf ook overstag gaat, willen we je nog een aantal dingen meegeven. Zo voorkom jij een miskoop bij vouwgordijnen op maat! 

Welke transparantie past het beste?

Als we het hebben over lichtdoorlatendheid bij vouwgordijnen, heb je over het algemeen drie keuzes. Transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. De transparante versie laat het meeste licht door en de verduisterende het minste licht. Hoe minder licht het doorlaat, hoe beter de privacy ook is. De transparante en lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn perfect voor in de woonkamer, keuken of op kantoor. De verduisterende vouwgordijnen zijn perfect voor in de slaapkamer. 

Maar let op! Als je verduisterende vouwgordijnen wil bestellen, is het goed om contact op te nemen met de webshop waar je ze gaat bestellen. Vaak moet je namelijk een voeringstof toe laten voegen, zodat je vouwgordijn ook echt verduisterend is. 

Normale bediening of top down bottom up?

Veel mensen weten niet dat een vouwgordijn een van de meest diverse soorten van raamdecoratie is. Naast de standaard bediening (je vouwgordijn kan “open” of “dicht”) kun je ook nog kiezen voor een top down bottom up bediening! Hierbij wordt de stof van het vouwgordijn verspannen tussen twee koorden. Met de handgreepjes aan de boven- en onderkant kun je het gordijn vervolgens bedienen. 

Met top down bottom up is bijna alles mogelijk. Veel privacy? Dan laat je het gordijn aan de onderkant van het raam hangen, zodat aan de bovenkant een open ruimte ontstaat. Vind je dat iets te saai staan? Dan kun je je vouwgordijn ook in het midden van het raam laten hangen. Nog steeds voldoende privacy, maar minder dat opgesloten gevoel. Je kunt echt eindeloos spelen met die top down bottom up bediening. 

Vergeet nooit stalen aan te vragen

Hoe mooi de kleur er op je beeldscherm ook uitziet: het origineel wijkt daar bijna altijd vanaf. Niet heel veel, maar soms kan de kleur net anders zijn waardoor het niet past binnen jouw woning. Grijs moet ook echt grijs zijn, en niet taupe. Vraag daarom altijd gratis kleurstalen aan, zodat de kleur niet tegen kan vallen. Kleine tip, maar met een enorm resultaat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *