Waar je op moet letten tijdens het kopen van je eetkamerstoelen 0

Indien je een nieuw interieur wil aanschaffen, mag je de eetkamerstoelen zeker niet vergeten. Eetkamerstoelen heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Er zijn dus ook veel dingen waar je op moet letten tijdens het kopen van je eetkamerstoelen. Hieronder staan een aantal tips voor het kopen van je eetkamerstoelen.

Houd rekening met de eettafel

Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met de eettafel. Een eettafel kan namelijk heel veel verschillende soorten poten hebben. Aan een eettafel waarbij er een kruispoot in het midden van het tafelblad zitten, passen namelijk meer stoelen dan een tafel waarbij de poten aan de buitenkant gevestigd zijn. Tafelpoten nemen namelijk ook beslag in. Om deze reden is het belangrijk dat je de ruimte tussen de linker en de rechter tafelpoot opmeet, om zeker te weten hoeveel stoelen er aan de tafel passen. Daarnaast is het van belang dat je voor elke stoel die je aan tafel wil zetten 70 centimeter rekent. Ook als je stoel minder dan 70 cm in de breedte in beslag neemt, is het verstandig om je aan de 70 centimeter te houden. Hierdoor hou je ruimte over tussen de stoelen en passen ze gemakkelijk onder de tafel.

eettafel rekening houden eetkamerstoelen

Een ronde tafel is in vele gevallen nog makkelijker. Bij een ronde tafel hoef je zelden rekening te houden met de poten omdat de poot bij een ronde tafel vaak in het midden zit. Bij een vierkant of rechthoekige tafel dien je hier wel rekening mee te houden.

Eetkamerstoelen met of zonder armleuning

Comfort is natuurlijk erg belangrijk bij een eetkamerstoel. Wanneer je een goede stoel aan de eetkamertafel hebt staan dan zal je ook sneller natafelen met visite. Comfort heeft vaak ook te maken met armleuningen. Er zijn stoelen met en zonder armleuningen. Sommige zullen kiezen voor een stoel met armleuning,  omdat dit hun meer comfort geeft, terwijl anderen dit niet mooi vinden liever kiezen voor een stoel naar hun smaak. Belangrijk is uiteraard dat de stoel veel comfort biedt. Probeer een aantal stoelen uit, zodat je zeker weet dat je de juiste stoel kiest.

eetkamerstoelen met of zonder leuningen

Voor welke stof kies ik?

Een stoel heb je in verschillende soorten stoffen en materialen. Zo kan je kiezen voor een leren stoel, een stoffen stoel of een kunstleren stoel. Elk van deze stoffen heeft zijn voor-en nadelen. Leren stoelen hebben namelijk een luxe uitstraling, maar zijn vaak wel koud. Ze hebben een lange levensduur en ook als ze een beetje versleten zijn blijven ze mooi. Aan de andere kant zorgen stoelen van stof voor meer warmte en een sfeervolle uitstraling. Uiteindelijk gaat het er uiteraard om welke stoel het beste past bij jouw smaak en jouw interieur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *