Waar je op moet letten wanneer je rolluiken gaat kopen 0

Waar je op moet letten wanneer je rolluiken gaat kopen

Wanneer je rolluiken wilt gaan bestellen, is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten. Bekijk hieronder de punten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van zonwering voor buiten.

Maten opmeten

Het opmeten van de maten is cruciaal wanneer je buitenzonwering wilt gaan bestellen. Het opmeten doe je in de breedte en in de hoogte altijd (!) op twee verschillende plaatsen. De muur kan namelijk scheef zijn en dit kan ervoor zorgen dat jouw buitenzonwering niet past. Houd altijd de grootst gemeten maten aan, dan zit je altijd goed. Je kunt het opmeten van de maten ook (meestal) laten doen door de leverancier waar je de rolluik gaat afnemen.

Maten opmeten rolluiken

Montage in de dag of op de dag

Wanneer je rolluiken gaat bestellen kun je kiezen voor twee montagewijze, namelijk: montage in de dag of op de dag. Bij montage in de dag wordt de bak en geleiders van de buitenzonwering verwerkt op het kozijn. Kies je voor op de dag, dan worden de geleiders en bak verwerkt tegen de muur. Meestal wordt er gekozen voor op de dag, echter wanneer er beperkt ruimte is, kun je het best kiezen voor montage in de dag.

montage rolluiken

De lamel van het rolluik

De lamel van het rolluik is belangrijk wanneer je een kwalitatief rolluik in huis wilt gaan halen waar je lang van kunt genieten. Wij raden je aan om altijd te kiezen voor aluminium lamellen. Een rolluik van aluminium zorgt voor de juiste zonwering, isolatie, inbraakpreventie en geluidswering. Kies je voor een rolluik van bijvoorbeeld kunststof, dan ben je niet dezelfde kwaliteit gegarandeerd. Kijk verder ook goed naar de dikte van het aluminium lamel. Bij een dikte vanaf 7,5 millimeter, bestel je een kwalitatief rolluik.

Bediening

Een rolluik kun je handmatig bedienen doormiddel van een bandopwinder, of je kunt ervoor kiezen om elektrisch te bedienen. Wanneer je ervoor kiest om elektrisch te bedienen, kun je kiezen voor bediening met een schakelaar of afstandsbediening. Handmatige bediening is de meest budgetvriendelijke optie. Echter zorgt elektrisch bedienen van een rolluik voor de beste comfort.

Rolluiken bestellen! 

Nu je meer weet over rolluiken, is het tijd om deze te gaan bestellen! Je kunt rolluiken bij Rolluiken33.nl tegen de laagste prijsgarantie bestellen. Dit neemt verder niets weg van de A-kwaliteit die ze aanbieden. De goedkoopste rolluik type heeft een lamellendikte van 8,5 millimeter. Bekijk ook eens overige buitenzonwering zoals screens bij Rolluiken33.nl. Screens zijn qua geleiders en bak zowat identiek aan de rolluiken, het enige verschil is dat een screen een screendoek heeft in plaats van lamellen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *