Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? 0

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

In ons land kennen we talloze verschillende soorten verzekeringen. Sommige zijn verplicht, maar de meeste verzekeringen worden op eigen initiatief afgesloten. Zo ook de aansprakelijkheidsverzekering. Deze is voor particulieren niet verplicht gesteld, toch wordt het wel aangeraden om deze af te sluiten. Je wil er natuurlijk absoluut niet aan denken, maar het kan voorkomen dat je schade bij iemand anders berokkent. Niet alleen schade aan meubels, apparatuur of een woning, maar ook fysieke schade. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Wanneer jouw kind zijn fiets heeft laten rondslingeren en de buurman vervolgens een lelijke val over het fietsje maakt, zal jij voor de (ziekte)kosten aansprakelijk worden gehouden. Deze ongevallen zijn nooit opzettelijk, maar kunnen wel flink in de papieren lopen. Overweeg jij om een aansprakelijkheidsverzekering van Diks af te sluiten, maar ben je nog niet volledig overtuigd? Wij geven je een aantal redenen om dit vooral wél te doen.

aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Voor de wet verantwoordelijk

Natuurlijk gebeuren bovenstaande dingen nooit opzettelijk. Waarschijnlijk voel jij je enorm schuldig en wil je alles doen om de schade te vergoeden. De praktijk leert ons echter dat kleine ongevallen enorm hoog in de papieren kunnen lopen. Hoeveel spijt je ook hebt, je bent voor de wet verantwoordelijk. Zelfs als je de kosten eigenlijk niet zelf kunt vergoeden. Wanneer de persoon in kwestie kwaad wilt, kan deze eisen dat alles plus een extra vergoeding wordt terugbetaald. Dat moet je niet willen. Wanneer je voor de wet verantwoordelijk wordt gehouden, is het belangrijk om de kosten zo snel mogelijk te vergoeden. Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering is dit gelukkig niet zo’n groot probleem meer.

Klein bedrag, veilig gevoel

Over het algemeen betaal je slechts enkele euro’s per maand om volledig verzekerd te zijn. Die kosten merk je op maandbasis bijna niet en je geniet wel altijd van een veilig gevoel. Wanneer er schade is ontstaan door jouw toedoen, weet je zeker dat deze volledig vergoed zal worden. Hierdoor kom je nooit voor nare financiële verrassingen te staan.

Gezin meeverzekerd

Iedere ouder weet dat kinderen soms enorm onstuimig kunnen zijn. Voordat je het weet ligt er een bal door de ruit van de buren of gooien ze per ongeluk een glas limonade over de nieuwe tablet van je vrienden. Oeps! Dat zijn toch wel zeer prijzige ongelukjes en je kan het je kind uiteraard niet al te kwalijk nemen. Wat nu? Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn deze ongelukken snel op te lossen. Je kunt namelijk voor een klein bedrag het hele gezin meeverzekeren. Ook als de overige gezinsleden schade berokkenen, kan je er op rekenen dat de schade volledig uitgekeerd zal worden. Bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk om je huisdieren mee te verzekeren. Als je hond iemand anders bijt en daardoor medische schade berokkent, zal de schade uitgekeerd worden. Bekijk wel eerst goed je polis, dit is immers niet bij elke verzekeraar het geval. Let op: meerderjarige kinderen zijn enkel meeverzekerd als ze nog thuis wonen of als ze voor studie buitenshuis wonen. Wanneer ze een eigen woning betrekken, zullen zij automatisch van de polis gehaald worden.

Gezin meeverzekerd

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *