Waarom een dakkapel plaatsen? 0

Waarom een dakkapel plaatsen?

Waarom een dakkapel plaatsen? Een dakkapel plaatsen doe je in de eerste plaats natuurlijk voor jezelf. Toch is het voor veel mensen lastig om de knoop door te hakken. Voor een goede dakkapel ben je al gauw tussen de € 2.500 en € 10.000 kwijt. Een flinke investering dus. Daar wil je dan wel profijt van hebben. Overweeg jij om een dakkapel te plaatsen, maar ben je nog niet geheel overtuigd? Dan is het belangrijk om een goede inschatting te maken van de voordelen van een dakkapel. Wij helpen jou alvast graag een handje op weg met de volgende 4 voordelen.

1.         Meer ruimte op zolder

Vaak wordt de zolder als opslagplaats gebruikt. Oude spullen of herinneringen worden hier gestald, omdat er simpelweg nergens anders plaats voor is. Bovendien zijn zolders vaak loze ruimtes, omdat ze door schuine wanden vrijwel niet als volledige kamer beschouwd kunnen worden. Zonde, want een zolder kan juist als extra kantoorruimte of slaapkamer van pas komen. Een dakkapel kan hierbij helpen.

Door het plaatsen van een dakkapel creëer je extra ruimte op zolder, waardoor het aantal beloopbare vierkante meters toeneemt. Zo kan de zolder een extra functie vervullen. Hierdoor geniet je ook nog eens direct van een ander voordeel. Doordat er meer beloopbare vierkante meters in huis zijn en het aantal kamers toeneemt, zal de waarde van het huis ook stijgen. Als je in de toekomst het huis wilt verkopen, zal je dus ook een deel van het geïnvesteerde bedrag weer terug krijgen. Win-win, dus!

meer ruimte op zolder

2.         Compleet nieuwe uitstraling

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ze kunnen geheel naar eigen wens worden samengesteld. Zo beschik je over de keuze tussen talloze materialen, stijlen en kleuren. Hierdoor kan de dakkapel precies worden afgestemd op de stijl van de woning. Zo geniet je altijd van een geweldige eyecatcher op het huis. Bovendien profiteer je direct van een compleet nieuwe uitstraling.

3.         Betere isolatie

Afhankelijk van de materiaalkeuze kan je ook de isolerende waarde van je huis verhogen. Zo kunnen polyester dakkapellen zeer goed isoleren. Zeker als je de zolder als slaapkamer wilt gebruiken, zijn deze dakkapellen aan te raden. Hierdoor profiteer altijd je van een aangename temperatuur op zolder. Dit geldt voor zowel de winter- als de zomermaanden. Dit verschil zie je dan ook duidelijk terug op de energierekening. Daarnaast zal ook het energielabel van de woning stijgen als je een dakkapel van hogere isolerende waarde laat plaatsen. Hierdoor wordt de woning ook interessanter op de huizenmarkt.

betere isolatie dakkapel

4.         Beter ventileren

Het is vaak lastig om de zolder goed te ventileren. Vaak zijn er weinig ramen beschikbaar die frisse lucht in de ruimte kunnen blazen. Met een dakkapel is dit probleem gelukkig verleden tijd. De dakkapel brengt niet alleen veel meer licht in de ruimte, waardoor deze voor veel meer doeleinden kan worden ingezet, maar zorgt er ook voor dat je de ruimte veel beter kunt ventileren. Hierdoor is het klimaat in huis veel aangenamer.

Een dakkapel levert veel voordelen op voor de huiseigenaar. Bovendien is het een goede investering. Je creëert meer woonruimte en geniet van een directe waardevermeerdering van het huis.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *