Waarom is een bouwkundige keuring laten uitvoeren verstandig? 0

waarom bouwkundige keuring laten uitvoeren

Eindelijk je droomhuis gevonden? Dan vraag je natuurlijk zo snel mogelijk een bezichtiging aan. Na de bezichtiging nog steeds helemaal verliefd op deze woning? Dan is het van belang om de financiering rond te krijgen. Daarvoor moeten een hoop zaken geregeld worden. In sommige gevallen is het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring verplicht.

Verplicht of niet. Een bouwkundige keuring laten uitvoeren is absoluut een verstandig keuze bij het kopen van een woning. De keuze voor een bouwkundige keuring levert namelijk diverse voordelen op. Hieronder hebben we de grootste voordelen op een rijtje gezet.

Reden 1. Inzicht in toekomstige kosten

Een reden om een bouwkundige keuring uit  te laten voeren is dat je niet alleen inzicht krijgt in de huidige staat, maar ook direct meer inzicht krijgt in de te verwachten toekomstige kosten. In een bouwkundig rapport vind je namelijk een kostenraming met daarin directe kosten en kosten op korte en lange termijn. Zo weet je precies welke onderhouds- en verbeterkosten je kunt verwachten na aankoop van een woning.

Reden 2. Weet wat je koopt

Een van de grootste angsten van kopers van een woning zijn verborgen gebreken. Het zou je maar gebeuren dat je na het kopen van de woning te maken krijgt met onverwacht hoge kosten voor onderhoud. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren weet je zeker wat je koopt. Zo wordt voorkomen dat je te maken krijgt met verborgen gebreken. Een bouwkundig rapport, opgesteld door een bouwkundig expert, geeft inzicht in de technische en onderhoudsstaat van de woning. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Reden 3. Sterkere onderhandelingspositie

Laat je een bouwkundige keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt? Dan zorgt het bouwkundig rapport voor een sterkere onderhandelingspositie. Onderhandelen over de vraagprijs is natuurlijk een vast onderdeel bij het kopen van een woning. Met een bouwkundige rapport kan je een bod uitbrengen op basis van de bevindingen en kan je het bod goed onderbouwen.

Wanneer is een bouwkundige keuring verplicht?

Een bouwkundig rapport laten opstellen is verplicht bij het afsluiten van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) als de taxateur constateert dat er sprake is van achterstallig onderhoud van meer dan 10% van de woningwaarde of als de taxateur een bouwkundige keuring adviseert. Een bouwkundige keuring laten uitvoeren kan al voor slechts €295. Meer weten? Ga naar Huiskeur.nl!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *