Waarom kiezen voor gevelstucwerk? 0

We zien het steeds vaker voorkomen dat mensen kiezen om hun huis aan de buitenkant te voorzien van gevelstucwerk. Gevelstucwerk kent talloze voordelen, maar de meest belangrijke is misschien de wel de beschermende laag aan je woning. Hierdoor blijft je huis langer mooi en heeft het minder onderhoud nodig. Dit kan zelfs bijdragen aan waardevermeerdering van je woning. Uiteraard geeft gevelstucwerk je woning ook nog eens een strakke en frisse uitstraling. Veel mensen claimen dat hun huis er opeens 30 jaar jonger uit zag. Maar hoe werkt gevelstucwerk eigenlijk en welke voor- en nadelen kunnen we hiervan verwachten?

Voordelen gevelstucwerk

Gevelstucwerk kent talloze voordelen en enkele hebben we hierboven al genoemd. Toch staan we nog even stil bij de andere en niet minder belangrijke voordelen van deze bijzondere vorm van stuken.

  • Gevelstucwerk wordt niet alleen uitgevoerd voor het verkrijgen van een frisse uitstraling van je woning, maar ook voor het creëren van een speciale coating. Je kan deze coating zien als een ‘jasje’ voor je woning. Deze beschermt je huis tegen ook aan zure regen of luchtvervuiling. Al deze invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat de kwaliteit van je woning achteruit gaat. Met behulp van gevelstucwerk rem je dit proces en is je woning de komende jaren goed beschermd tegen al het natuurgeweld.
  • Gevelstucwerk kan bijdragen aan waardevermeerdering van je huis. Dit doordat de uitstraling van je woning niet alleen compleet verandert, maar ook omdat het onderhoud een stuk minder zwaar zal zijn en je huis een langer meegaat. Ondanks de flinke investering zal je dit geld uiteindelijk dan ook terug verdienen.

Gevelstucwerk: hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Nu we weten wat de voordelen van gevelstucwerk zijn is het ook belangrijk om na te gaan wat het proces eigenlijk inhoudt. Want hoe werk dat eigenlijk? Bij gevelstucwerk zal een professional eerst bekijken wat de schade is en hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Vervolgens wordt er een soort toplaagje aangebracht op de woning. Deze coating is speciaal gecreëerd voor het beschermen van een woning tegen natuurgeweld. Deze topping moet worden vastgelegd met een soort ‘lijm’. Meestal wordt hiervoor een stuclaag of een pleisterlaag voor gebruikt. Deze laag is kleurloos en moet zorgvuldig worden aangebracht langs de gevel. Het is zeer belangrijk bij gevelstucwerk dat elke steen goed bedekt is door evenveel coating. Zo krijg je een even en strak resultaat. Vervolgens moet het stucwerk goed uitharden. Het is afhankelijk van het weer hoe lang dit duurt. Maar reken zeker op enkele dagen. Zodra dit allemaal goed is uitgehard is het mogelijk om een nieuwe, frisse kleur op de gevel aan te brengen.

Het is tevens mogelijk om een oude gevel met barsten terug te brengen in zijn oude staat met gevelstucwerk. Hierbij wordt niet het gehele huis voorzien met de speciale coating, maar enkel de aangetaste stukjes. Dit is een goedkopere oplossing en zorgt er alsnog voor dat je woning er een stuk frisser uitziet.

Gevelstucwerk laten doen

Als je besluit om gevelstucwerk te laten doen is het belangrijk dat je iemand inschakelt die daar veel ervaring in heeft. Het is immers zaak dat de klus goed uitgevoerd wordt. Als dit niet het geval is heb je last van oneffenheden en zal je woning niet op alle plekken even goed beschermd zijn. Ga eerst in gesprek met de stukadoor die het gevelstucwerk wilt uitvoeren. Laat hem je woning bekijken en ga samen in gesprek over de voor- en nadelen van het gevelstucwerk en vraag vrijblijvend een offerte aan. Dit kan je met meerdere stukadoors doen voordat je een keuze maakt. Zo ben je zeker van het beste resultaat tegen de scherpste prijs.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *