Waarom kiezen voor een overkapping? 0

waarom kiezen voor een overkapping

Heerlijk buiten zitten in de winter: samen kijken naar de sneeuwvlokken die de grond langzaam wit kleuren. Of ga jij toch voor het kijken naar de herfstbladeren die de grond van je tuin bont kleuren? Krijg je het al koud bij het idee? Als je over een terrasoverkapping beschikt kan dit allemaal. Lekker uit de wind en in de zon gaan zitten en het is al gauw lekker warm op de veranda. Eventjes vitamine D opdoen en je kan er weer helemaal tegenaan de rest van de week. Klinkt dit ook als muziek in je oren of ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij hebben alle voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen overkapping aan huis

  • Een overkapping zorgt voor een verlengstuk van je huis. Eigenlijk wordt je woonkamer nog groter door een overkapping. Je brengt een stukje van de huiselijke sfeer mee naar buiten. Je brengt er immers ook steeds meer tijd door.
  • Een overkapping kan bijdragen bij een goede gezondheid. Veel mensen hebben last van vitaminegebrek tijdens de koude winterdagen. Dat is ook niet zo gek: als mens heb je buitenlucht nodig. Frisse lucht helpt bij een beter slaapritme, een goede weerstand en draagt bij aan een gezonde gemoedstoestand. Zeg nou zelf: van al dat binnen zitten voel je je alleen maar lusteloos, vermoeid en prikkelbaar.
  • In de zomer helpt de overkapping tevens bij het filteren van de zon. Zo kan je niet verbranden door de uv-stralen en ben je op de warmste uren goed beschermd tegen de krachtige stralen.
  • Door de overkapping kunnen je tuinmeubelen alle seizoenen buiten blijven staan. Ze hebben geen last van het wisselvallige weer en zullen dan ook een stuk langer meegaan. Dat voel je dan ook in je portemmonee!
  • Een overkapping kan je altijd laten plaatsen. Je hebt hiervoor geen vergunning nodig van de gemeente.
  • Je huis krijgt meer waarde door een terrasoverkapping. Je tuin heeft immers een extra verlengstuk en wordt nog meer verfraait tegen een schappelijke prijs.

voordelen overkapping

Nadelen overkapping aan huis

Heel wat nadelen van een terrasoverkapping zijn er eigenlijk niet. Toch is het wel belangrijk om alles tegen elkaar af te kunnen wegen. Daarom hebben we ook van de nadelen een kleine opsomming gemaakt.

  • Tijdens warme dagen is het soms vervelend om onder een glazen terrasoverkapping te zitten. Deze kan immers zorgen voor een zogenaamd broeikaseffect. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat er andere materialen worden gebruikt bij het plaatsen van de overkapping.
  • Een terrasoverkapping is best prijzig, zeker als je het vergelijkt met zonneschermen of blinds.
  • Een overkapping neemt aardig wat ruimte in beslag. Vooral bij een kleine tuin is het dan ook geen aanrader.
  • In principe heb je geen vergunning van de gemeente nodig voor het bouwen van een overkapping. Het wordt een ander verhaal als je al heel veel bijgebouwd hebt aan je huis. Dan is het toch verstandig om eerst een vergunning te vragen. Je wilt immers niet voor vervelende verrassingen komen te staan.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *