5x waarom een vloerkleed binnen jouw interieur altijd een goed idee is 0

vloerkleed nemen

Steeds meer mensen maken gebruik van een vloerkleed binnen hun interieur. De afgelopen jaren is de vraag naar vloerkleden zelfs zo enorm toegenomen dat we spreken over een ware trend. Een vloerkleed biedt talloze voordelen aan de gebruiker en werkt bovendien ook nog eens als sfeerbepalende factor van de woning. Het vinden van het perfecte vloerkleed voor jouw woning kan echter best lastig zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en de perfecte match vinden voor jouw interieur is geen makkelijke opgave. Welk vloerkleed bij jou en je interieur past is vooral afhankelijk van eigen smaak. Één ding is in elk geval wel zeker: een vloerkleed binnen jouw interieur is altijd een goed idee. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom!

#1 Geluiddempend effect

Wist je dat een vloerkleed het geluid kan dempen in jouw woning? Zeker als je in een flat of appartement woont kan dit erg praktisch zijn. De dikte van een vloerkleed zegt veel over hoeveel geluid deze dempt. Hoe dikker het vloerkleed, hoe minder gehorig het in huis zal zijn. Hoogpolige vloerkleden zijn uitermate geschikt voor gehorige woningen. Deze absorberen het geluid in een woning en dempen deze totdat ze bijna niet meer hoorbaar zijn.

#2 Een vloerkleed is gemakkelijk te veranderen

Ben je iemand die altijd heel snel op iets uitgekeken is? Die het liefst elk jaar het huis een make-over geeft? Dat kan aardig in de papieren lopen! Zeker als je ook de vaste vloer continue wilt vervangen. Een vloerkleed daarentegen is relatief gemakkelijk te vervangen en kost bovendien een stuk minder dan elke andere vloersoort. Bovendien is een vloerkleed ook nog eens een uitstekende smaakmaker en kan je door deze te vernieuwen een geheel andere sfeer in de kamer creëren.

#3 Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten

Dit is zowel een voordeel als een nadeel van vloerkleden. Doordat ze in vrijwel alle soorten en maten verkrijgbaar zijn is er altijd wel een vloerkleed dat binnen jouw interieur past. Toch maakt dit de zoektocht naar het perfecte vloerkleed er niet bepaald gemakkelijker op.

#4 Creëer eenheid en rust in je woning

Met een vloerkleed zorg je dat alle elementen in de woning als één geheel worden gezien. Vaak wordt het vloerkleed gebruikt om de bank en salontafel met elkaar te verbinden. Ook kan een vloerkleed gebruikt worden om een bepaald meubelstuk in de schijnwerper te zijn.

#5 Warm aan de voeten

Een vloerkleed is naast alle decoratieve functies ook nog eens enorm praktisch. Nu het najaar steeds dichterbij komt zijn we nu al huiverig voor de koude voeten die hiermee gepaard gaan. Zeker op laminaat of PVC vloeren is een warm vloerkleed enorm welkom. Als je een vloerkleed vooral wit gebruiken voor de verwarmende functie is het raadzaam om voor een hoogpolig kleed te kiezen. Deze voelen door hun wollen karakter net wat warmer aan en geven de ruimte bovendien een knusse uitstraling.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *