Waarom moet ik kiezen voor een vuurschaal? 0

Vuurschaal

Vuurschaal voor buiten gebruik is een speciaal type vuurkorf die meestal in de achtertuin of op een terras wordt geïnstalleerd. Het is bedoeld om een open vuur te bevatten. Lees verder om meer te weten te komen over vuurschalen voor buiten en waarom ook u er een zou moeten aanschaffen.

Diverse materialen

Gietijzeren vuurkorven voor buitengebruik kunnen in een breed scala aan afwerkingen worden gemaakt. Over het algemeen zijn ze verkrijgbaar in een effen afwerking en in rustiek. Enkele van de meest creatieve en aantrekkelijke afwerkingen worden echter aangeboden door fabrikanten. Zo vind je bijvoorbeeld prachtig vormgegeven vuurkorven in antiek brons, koper, messing en roestvrij staal. Bovendien kun je zelfs modellen vinden die zijn ingelegd met mineralen en stenen zoals zandsteen en marmer.

Buiten koken op een vuurschaal?

Wist je dat het bij sommige van onze vuurschalen mogelijk is om een grillrooster te plaatsen? Sterker nog, vuurschalen zijn erg geschikt om op te barbecueën. Heerlijk buiten koken boven een echt houtgestookt vuurtje, heerlijk!

Bij een vuurschaal is het, zoals gezegd, mogelijk om een los grillrooster of grillplaat verkrijgbaar. Het principe is simpel, zorg er eerst voor dat het vuurtje brandt. Vervolgens plaats je een grillrooster of grillplaat eenvoudig op de schaal en het buiten koken kan beginnen!

Onderhoud van een vuurschaal

Het is noodzakelijk om na gebruik een vuurschaal weer keurig op te ruimen. Het is van belang om eerst de asresten en overblijfselen weg te gooien. Vervolgens kun je de schaal droog wegzetten onder een overkapping of afdekken met een zeiltje.

Wanneer je keurig elke keer na gebruik de vuurschaal op deze manier onderhoud, dan zal de schaal minder snel slijten of roesten. Roestvorming is nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt de schaal na verloop van tijd natuurlijk ook altijd weer van een nieuwe hittebestendige laklaag voorzien. De spuitbussen hittebestendige lak zijn bij ons verkrijgbaar!

Waar kan ik vuurschalen het beste plaatsen?

Vuurschalen voor buiten kunnen het best geplaatst worden buiten het bereik van een struik, boom of eventuele andere beschutting in verband met brandgevaar. Het beste is om droog hout te gebruiken zodat er zo min mogelijk rookontwikkeling ontstaat.

Niet geheel onbelangrijk is het om rekening te houden met de windrichting. Pas altijd op met kinderen en huisdieren rond de vuur schaal. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *