Waarom is een screendoek van goede kwaliteit zo belangrijk? 0

screendoek goede kwaliteit

We zitten momenteel volop in de winter en dat betekent dat de aandacht voor de tuin naar een lager pitje kan worden geschoven. Dat is voor veel mensen ook de realiteit. De tuin staat er onbewogen bij totdat het niet anders meer kan en deze op stel en sprong aangepakt moet worden. Vaak veroorzaakt dit een hoop stress en ben je ook nog eens duurder uit omdat winkels met hoge prijzen strooien. Daarom is het juist zo belangrijk om al in de winter aandacht te besteden aan de vervolgstappen voor jouw nederige tuintje. De zonnewering speelt hier een belangrijke rol bij. Deze is van cruciaal belang om de temperatuur binnenshuis te controleren. De kwaliteit van je screendoek is hierbij enorm belangrijk. Toch laat die kwaliteit geregeld te wensen over. Wat doe je dan? Koop je geheel nieuwe screens of is het mogelijk om enkel het doek te vervangen?

screendoek plaatsen

Screendoeken zijn nodig in de wintermaanden

Veel mensen denken dat screens enkel gebruikt worden tijdens de zomermaanden. Ze zorgen er immers voor dat de woning niet als een sauna aanvoelt als je thuis komt na een warme zomerdag. Waarom zou je deze dan ook gebruiken in de wintermaanden?

Een screen wordt niet alleen toegepast in de zomer. Ze kennen ook een hoog isolerende functie. Als je de screens elke avond voor het slapengaan sluit, zal je merken dat de temperatuur binnenshuis stabiel blijft. De warmte in huis kan niet langer meer ontsnappen door de ramen. Hiermee bespaar je een hoop geld op de maandelijkse energiekosten. In sommige gevallen kan een screendoek echter na verloop van tijd verweerd raken. Als de mechaniek van de screen zelf nog goed werkt is de aanschaf van een los screendoek een prima alternatief.

los screendoek

Screendoek kopen: waar moet je op letten?

Wil je een nieuw screendoek gaan kopen? Dan sta je waarschijnlijk versteld van het brede assortiment en de grote hoeveelheid keuzes die je kunt maken. Wij leggen stap voor stap uit hoe je binnen mum van tijd een kwalitatief doek besteld:

  • Zoek eerst een geschikte kleur uit: screendoeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten, maten én kleuren. De kleur van het screendoek is allesbepalend voor de uitstraling van jouw woning. Neem dan ook rustig de tijd om alle kleuren te onderzoeken. Kom je er niet uit en is de keus té divers? Kies dan voor een kleur die lijkt op de kleur van jouw huidige screendoek. Zo ben je in elk geval zeker van de juiste uitstraling.
  • Bepaal de maten van het screendoek: nu is het belangrijk om je huidige screendoek zorgvuldig op te meten. Vervolgens vul je die maten in en maakt de leverancier daar een nieuw doek van. Weet je niet goed hoe je de maten moet nemen? Neem dan contact op met de leverancier van de doeken en vraag om een duidelijke uitleg.
  • Maak de keuze tussen een zonneschermdoek met tourniquets of zonder.
  • Onderzoek de scherpste prijs van de door jou gekozen screendoek: na het invullen van de afmetingen is het vaak mogelijk om de diverse screendoeken met bijbehorende prijzen te onderzoeken. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *