Waarom steeds meer mensen kiezen voor plisségordijnen 0

Waarom steeds meer mensen kiezen voor plisségordijnen

Plisségordijnen nemen enorm toe in populariteit. Inmiddels behoren ze tot de meest gekozen vormen van raambekleding. Stiekem is dat ook helemaal niet zo gek. Deze gordijnen beschikken namelijk niet alleen over een prachtige en veelzijdige uitstraling, maar ook nog eens over enorm veel andere voordelen. Hierdoor zijn de in veel interieurs de perfecte oplossing om meer sfeer aan de woning te geven.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van plissé gordijnen? Wij hebben de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen voor plisségordijnen kiezen voor je op een rijtje gezet.

Dubbele plisségordijnen zijn multifunctioneel

Wanneer je kiest voor plissé gordijnen, dan zal je al snel merken dat het aanbod groter is dan verwacht. Naast een standaard plisségordijn kan je namelijk ook kiezen voor een dubbele variant. En laat dit nu net hetgeen zijn wat over extra veel voordelen beschikt. Dubbele plisségordijnen zijn namelijk multifunctioneel.

Over het algemeen kunnen we stellen dat vrijwel iedere vorm van raambekleding tevens in meer of mindere mate een isolerende functie heeft. Bij dubbele plisségordijnen is dit zeker het geval. Deze vorm van raambekleding is in het leven geroepen om beter te isoleren. De stilstaande lucht tussen beide stoffen zorgen ervoor dat er geen kou of warmte wordt geleid. Zowel in de winter- als de zomermaanden profiteer je van deze isolerende werking. In de winter omdat je minder hoeft te stoken doordat de kou buiten blijft én in de zomer omdat het lekker koel blijft binnenshuis.

Wist je dat de stilstaande lucht tussen dubbele plisségordijnen niet alleen een isolerende werking heeft, maar ook nog eens voor extra geluidsisolatie zorgt? Ideaal wanneer je in een drukke straat woont. Zo gaat je nachtrust niet verloren door geluiden van buitenaf, maar blijven deze geluiden ook écht buiten.

Controle over de hoeveelheid licht in huis

Het grootste nadeel van veel soorten raambekleding is dat ze niet optimaal gecontroleerd kunnen worden. Je kunt ze sluiten en openen, maar een gulden middenweg bestaat niet. Met name in de woonkamer is dit minder prettig. Hier wil je simpelweg over de nodige privacy beschikken, maar tegelijkertijd moet er ruimte zijn voor natuurlijke lichtval. Met plissé gordijnen is dit gelukkig mogelijk. Het grootste voordeel hiervan is namelijk dat de gordijnen geheel vrij kunnen hangen. Je kunt zowel de onder- als de bovenkant vrij bedienen. Hierdoor hangt enkel nog het middenstuk voor het raam om de nodige privacy te garanderen, maar kan er vanuit de onder- en bovenkant nog voldoende licht naar binnen stromen. Het is niet voor niets dat deze functie vooral in de woonkamers zo populair is.

Controle over de hoeveelheid licht in huis

Eenvoudig te plaatsen

Nog een groot voordeel van plisségordijnen: ze zijn zeer eenvoudig te plaatsen. In de meeste gevallen kan je dit geheel zelf doen en hoeft er geen monteur langs te komen. Zo bespaar je dus ook nog de nodige kosten. De gemakkelijkheid van de montage hangt natuurlijk wel af van de gekozen montagesteun. Er zijn zelfs plisségordijnen die zonder te boren geplaatst kunnen worden. Dit is bij uitstek geschikt voor kunststof kozijnen. Onderzoek daarom eerst de verschillende mogelijkheden voordat je een montagesteun bestelt, zo weet je zeker dat deze geheel naar wens is én eenvoudig te monteren zal zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *