Waarom een vinyl vloer een slimme keuze kan zijn voor uw keuken 0

Waarom een vinyl vloer een slimme keuze kan zijn voor uw keuken

De keuken is een plek waar de vloer veel te verduren krijgt. Daardoor is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke vloer die ook vochtbestendig is. Vinyl vloeren zijn erg populair om te leggen in de keuken, het is een betaalbare vloer met een lange levensduur. Nu denkt u bij een vinyl vloer misschien aan de gedateerde zwart-wit geruite vloeren in de keuken, maar tegenwoordig zijn er veel trendy vloeren van vinyl te vinden.

Wat is een vinyl vloer?

Vinyl is, net als de pvc vloeren, gemaakt van polyvinylchloride. Het is dus beide gemaakt van kunststof. Maar, waar pvc vloeren uit planken bestaat, is vinyl in één keer kamerbreed (vier meter) te leggen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere verschillen. Zo is vinyl een stuk soepeler dan pvc, is het zachter en absorbeert het geluid beter. De trendy vloeren van tegenwoordig zijn nauwelijks van pvc te onderscheiden en zijn een stuk goedkoper in de aanschaf.

Doordat een vinyl vloer gemakkelijk op vier meter breedte bekleed kan worden, is er geen sprake van spleten of kieren. Dat maakt dat het schoonmaken van de vloer erg eenvoudig is. Een sopje of even dweilen is al voldoende. Er is geen sprake van waterschade doordat de Vinyl vloeren van Ambiant vochtbestendig zijn.

De voordelen van vinyl in de keuken

Een keuken vraagt om een praktische vloer. Er wordt veel gelopen, het wordt er snel vies door gespetter, vallende etensresten of lekkende mokken en de vloer wordt veelvuldig en intensief gebruikt. Vinyl is de beste keuze voor de keuken door de volgende eigenschappen:

  • De vloer is eenvoudig te onderhouden door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Vlekken kunnen verwijderd worden met een vochtige doek.
  • Vinyl vloeren zijn waterbestendig en vuil werend. Zorg er wel voor dat de randen zijn gekit met een waterdichte kit. Zo kan er geen vocht onder de vloer komen.
  • Een vinyl vloer voelt zacht aan en is geluiddempend.
  • Mocht u graag vloerverwarming in de keuken willen is dat geen enkel probleem, vinyl kan gewoon over de vloerverwarming worden gelegd.
  • Er is geen ondervloer nodig bij het leggen van de vinyl vloer.
  • Het heeft een lange levensduur en is daardoor erg duurzaam.

Verschillende stijlen vinyl vloeren

Een vinyl vloer in de keuken geeft een warme uitstraling zoals de natuurlijke materialen hout, beton en graniet doen. Met vinyl vloeren in hout-, tegel- of patroondecoren creëert u eenvoudig een smaakvolle basis voor de keuken. En of u nu kiest voor klassiek of industrieel, modern of landelijk, met een veelzijdige vinyl vloer is er ruime keuze voor ieder interieur. Zo maakt u in een mum van tijd een fijne keuken met een vloer die makkelijk in onderhoud is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *