5x waarom vouwgordijnen niet mogen ontbreken in jouw interieur  0

vouwgordijn keuken

Vouwgordijnen zijn een enorm populaire keuze als het gaat om raambekleding binnenshuis. Toch weten slechts maar weinig mensen het verschil tussen vouwgordijnen en gewone- en rolgordijnen te vertellen. Simpel gezegd is een vouwgordijn een gordijn waarbij de stof in een pakketje staf wordt opgevouwen. Dit creëert de vouw in het gordijn en maakt tevens de bijzondere uitstraling werkelijkheid. Vouwgordijnen worden vooral gebruikt in moderne interieurs maar passen bij vrijwel elke woning. Wat de vouwgordijn van Blinddesign.nl zo populair maakt? Wij geven je 5 redenen waarom vouwgordijnen niet mogen ontbreken in jouw interieur. Lees je mee?

1. Je bespaart gemakkelijk energie met vouwgordijnen

De meeste mensen zullen niet direct denken aan het besparen van energie bij de aanschaf van een vouwgordijn. Toch kan je heel gemakkelijk veel geld besparen door vouwgordijnen in je interieur te gebruiken. Zodra de avond valt en de nachten koeler worden sluiten we massaal de gordijnen en springt de verwarming aan. Bij gewone gordijnen zien we vaak dat het stof over de verwarming valt. Dit zorgt ervoor dat de warmtestroom niet goed in de kamer kan komen. Hierdoor blijft het koel in huis en verwarm je eigenlijk voor niets de woning. Dat moet je uiteraard voorkomen! Een vouwgordijn op maat past perfect in het raam en belemmert niet de doorstroming van de warmte van de verwarming. Bovendien zijn vouwgordijnen over het algemeen dikker dan traditionele gordijnen of rolgordijnen. Hierdoor blijft er ook een hoop warmte in huis en kan tocht niet binnen komen.

2. Vouwgordijnen bevorderen de privacy in huis

Als er iets is waar je geen zin in hebt, als je met je joggingbroek op de bank hangt, zijn het wel glurende buren. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste raambekleding hebt hangen. Zoals we hierboven al schreven zijn vouwgordijnen veel dikker van stof dan andere gordijnen. Bovendien wordt een vouwgordijn op maat altijd zo gemaakt dat er geen naden of kieren ontstaan. Hierdoor kunnen de buren enkel genieten van het prachtige uitzicht van een kwalitatieve stof en bijzonder patroon.

vouwgordijn woonkamer

3. Vouwgordijnen zijn gemakkelijk te wassen

Het grote nadeel van rolgordijnen en jaloezieën is dat ze moeilijk schoon te maken zijn. Zeker als je huisdieren en/of kinderen in huis hebt wandelen is dat vaak niet zo handig. Bovendien kan een ongeluk altijd in een klein hoekje zitten en het zou toch zonde zijn als je de komende jaren tegen een vervelende vlek aan zit te kijken. Vouwgordijnen kan je gemakkelijk van het ophangsysteem afhalen en wassen op 30 graden. Vervolgens hang je ze fris gewassen weer voor de ramen. Dat is pas handig!

4. Vouwgordijnen passen in elk interieur

Alhoewel we vouwgordijnen vooral zien in moderne interieur vinden wij dat deze eigenlijk in elk interieur thuis horen. Vouwgordijnen vind je immers in alle soorten en maten. Je kunt voor een los en lang model gaan in een klassiek interieur, maar ook voor de wat speelsere variant in een modern interieur. De keuzes zijn eindeloos. Bovendien kan je ze bestellen in vrijwel alle denkbare kleuren en patronen. Het ontwerp van het vouwgordijn kan je zo op jouw eigen wensen afstellen dat deze met elk interieur te combineren valt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *