Waarom zijn vouwgordijnen zo populair? 0

waarom vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn populaire gordijnen in veel huishoudens. Vouwgordijnen geven een mooie uitstraling bij je ramen, geven een luxueuze en sfeervolle uitstraling. Daarnaast zijn ze makkelijk te gebruiken en passen ze bij elk huishouden. Er zijn verschillende soorten vouwgordijnen die je op maat kan laten maken. Je kan je eigen persoonlijke vouwgordijnen samenstellen aan de hand van je interieur en het aantal zonuren wat door je raam komt. Er zijn zelfs elektrische vouwgordijnen zodat je zonder moeite de gordijnen opent en sluit, deze gordijnen zijn dus ook geschikt als je slecht ter been bent.

Waarom wil je vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn hele andere gordijnen dan overgordijnen. Als je een ovengordijnen open schuift valt het licht over de hele hoogte binnen. Het maakt dan niet uit of de zon laag of hoog staat, het zonlicht valt altijd binnen in de kamer. Door deze gordijnen is er een gigantische lichtinval wat je verblind. Het voordeel van vouwgordijnen kopen is dat het lichtinval veel nauwkeurig is geregeld. Je hangt de vouwgordijnen zo hoog op als je zelf wilt, afhankelijk van je raam en je interieur.Daarnaast zijn ovengordijnen strakker dan ovengordijnen. Daarom zijn ze geschikt voor verschillende soorten interieur en passen in zowel traditionele en moderne interieurs. Een groot voordeel is dat vouwgordijnen gemakkelijk schoon te maken zijn. Zeker in vergelijking met andere gordijnen zijn deze gordijnen veel beter schoon te maken. Vouwgordijnen kan je heel eenvoudig van je rails halen, in de wasmachine reinigen en vervolgens weer nat ophangen. Dan hang je het weer kreukvrij aan je rails.

Verschillende soorten gordijnen

Vouwgordijnen zijn in vele kleuren en maten beschikbaar en zijn van speciaal stof gemaakt. Er zijn vouwgordijnen die helemaal verduisterend zijn maar er zijn ook gordijnen die wel wat licht doorlaten. Voor elke kamer is er dan ook een ander vouwgordijn geschikt. Voor een slaapkamer zal je eerder kiezen voor een verduisterend gordijn in plaats van een licht doorlatend gordijn.

Voor de afwerking heb je ook nog een aantal opties waar je uit kan kiezen. Kies een juiste kleur voor de ketting, dit hoeft niet wit te zijn maar je kan ook kiezen uit een metalen ketting. Ook is het nog mogelijk om onderaan het gordijn een volant te gebruiken. Voor het ophangen van je gordijn kan je ervoor kiezen om het gordijn aan het plafond te monteren of aan de wand. Een vouwgordijn maak je dus helemaal naar je eigen smaak.

Elektrische vouwgordijnen

Zijn je ramen erg groot waardoor het naar beneden brengen van je vouwgordijnen zwaar is? Of ben je slecht ter been en kan je dit niet handmatig doen? Dan is het ook mogelijk om je vouwgordijnen elektrisch te bedienen. De elektrische gordijnen worden door middel van elektriciteit of een batterij bediend. Je kan zelf programmeren hoe laat de gordijnen open en dicht gaan, precies hoe jij dit wilt.
Dit is een gemakkelijke manier om je gordijnen te bedienen voor elk mogelijk raam.

Ben je nog op zoek naar sfeervolle gordijnen dan zijn de vouwgordijnen de beste gordijnen. Dankzij de tijdloze uitstraling passen deze gordijnen in elk interieur of je nu in een traditioneel huis woont of juist in een moderne woning maakt niets uit. Stel je eigen persoonlijke vouwgordijnen samen voor je eigen woning.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *