Waarom zijn wollen vloerkleden zo populair? 0

Wollen vloerkleed

Sla een woonmagazine open en je ziet een vloerkleed liggen. Waarom? Een vloerkleed speelt een belangrijke rol bij de uitstraling van een woon- of slaapkamer. Het kan meubelen verbinden en een inrichting een gave stijl geven. Wanneer je op zoek bent naar een vloerkleed sta je voor een aantal keuzes. Eén daarvan is materiaal. In deze blog vertellen we je waarom wollen vloerkleden zo enorm populair zijn.

Eigenschappen van wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed is vooral populair om zijn oersterke materiaal. Heb je ooit een nat schaap gezien? Wol is van nature waterafstotend en warmte regulerend, daarnaast zijn schapen heerlijk zacht. Wol is een natuurmateriaal en over het algemeen worden wollen vloerkleden met de hand gespind en geweven. Hierdoor kan een wollen vloerkleed wat prijzig zijn, maar tegenwoordig zijn er ook goedkope wollen vloerkleden beschikbaar in verschillende kleuren. Wollen vloerkleden zijn voornamelijk populair bij stylisten. Waarom? Omdat het zachtheid, knusheid en luxe uitstraalt. Daarnaast maakt het niet uit wat voor interieur je hebt. Een wollen vloerkleed past in een appartement, kinderkamer of juist in een groot grachtenpand. Deze vloerkleden zijn vaak gemêleerd en hebben de magische kracht zich aan te passen aan hun omgeving, ideaal!

Vloerkleed reinigen

Hoe je een vloerkleed moet reinigen verschilt per vloerkleed. Een wollen vloerkleed moet je anders schoonmaken dan een synthetisch vloerkleed van bijvoorbeeld polypropyleen. Ook binnen de natuurlijke materialen heb je verschillende reinigingswijze. Het belangrijkste is dus om te weten waar het vloerkleed van is gemaakt. Deze informatie staat bij bijna alle kleden op het label op de achterkant van een vloerkleed. Dit label kan je zien als het kledinglabeltje in je broek of T-shirt.

Wollen vloerkleed schoonmaken

Stel je laat iets vloeibaars op een wollen vloerkleed vallen, ga dan niet direct aan de slag met water. Het beste is om eerst het vocht op te deppen met keuken- of wc-papier. Let daarbij op dat je niet gaat wrijven, wrijven zal de vlek alleen maar groter maken. Indien je vlek dan niet weg is kan je met een vochtige doek aan de slag, gebruik niet te veel water dit doet je vloerkleed meer slecht dan goed.

Is je vlek dan nog niet uit je vloerkleed? Verstandig is dan om de kracht van tapijtreiniger in te schakelen. Wol wordt geverfd en bij gebruik van chemische huis-tuin-en-keuken schoonmaakproducten kunnen de kleur van je wollen vloerkleed beschadigen. Tapijtreiniger is speciaal gemaakt om te gebruiken zonder water en bij vlekken op gekleurde vloerkleden. In de verpakking zit een ‘vlekkenschijf’ met hierop allerlei soorten vlekken gematched met de juiste schoonmaakwerkwijze.

Een wollen vloerkleed is dus een perfecte aanvulling voor elk interieur en creëert veel warmte in huis. En met gebruik van tapijtreinigingen een goede investering voor jarenlang plezier.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *