Waarom zonnepanelen een goede investering zijn 0

De voordelen van zonnepanelen

De afgelopen jaren is de vraag naar zonnepanelen drastisch gestegen. Loop een willekeurige Nederlandse wijk binnen en je ziet talloze zonnepanelen pronken op de daken. Spreken we van een ware hype of zal dit aanhouden en blijken zonnepanelen een zeer goede investering te zijn? Dit is een belangrijke vraag die de meeste mensen graag beantwoord zien. Waarom kiezen steeds meer particulieren voor zonnepanelen? Wat levert dit op? Wat is de toegevoegde waarde van zonnepanelen op jouw eigen dak? Wat betekent dit voor het milieu? Hieronder lees je alles wat je moet weten als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen.

De voordelen van zonnepanelen

Duurzaam en energiebewust leven speelt een belangrijke rol in de meeste huishoudens. We weten dat we anders moeten leven om het milieu zo min mogelijk te belasten. We proberen de wereld in stand te houden, niet alleen voor ons eigen welzijn maar ook die van onze kinderen en (achter)kleinkinderen. Dit betekent dat we massaal moeten overstappen naar duurzame energiebronnen. Inmiddels geniet slechts 42% van de Nederlandse gezinnen van groene stroom, dit aantal moet flink stijgen om de energietransitie te voltooien. Daarom kiezen steeds meer mensen voor zelfvoorzienende opties. Zonnepanelen zijn hierbij een populaire keuze. Maar wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

  • Zonnepanelen zijn een investering voor de toekomst. We zullen uiteindelijk allemaal over moeten stappen naar duurzame energiebronnen. Grijze stroom raakt ooit op. Wat doen we dan? Zelfvoorzienend leven of hopen dat energieleveranciers een oplossing hebben bedacht? Dankzij zonnepanelen produceer je eenvoudig stroom met gratis zonlicht. Zo bespaar je niet alleen het milieu, maar ook heel veel geld.
  • De energieprijzen stijgen ieder jaar weer. Ook dit jaar moesten we even slikken toen we zagen hoe hoog de energierekening ging worden. Met zonnepanelen bespaar je dit geld uit, simpelweg door eigen energie op te wekken.
  • Met zonnepanelen geniet je van een hoger rendement dan als je spaargeld op de bank zou laten staan. Hiermee is het een zeer goede investering.
  • Wanner zonnepanelen geplaatst zijn, heb je hier verder geen omkijken meer naar. Het systeem start zichzelf automatisch op en levert direct energie. Hierdoor hoef je niet technisch aangelegd te zijn om van de voordelen te genieten.

zonnepanelen goede investering

Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen en ben je benieuwd naar de diverse mogelijkheden? Bekijk dan het overzicht van geteste zonnepanelen, zo zie je precies welk zonnepaneel het meeste rendement oplevert.

Fabels over zonnepanelen

Wanneer er een hype ontstaat, zien we vaak dat mensen door onwetendheid verhalen verspreiden. Vaak klopt hier niets van, maar wordt het wel overgenomen. Het resultaat? Heel veel fabels die de consument weerhouden om zonnepanelen aan te schaffen. Wij hebben de grootste fabels op het gebied van zonnepanelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Zonnepanelen zijn te duur voor een doorsnee gezin. Dit is allesbehalve waar. Zonnepanelen worden door de toenemende vraag juist steeds goedkoper. Bovendien geniet je van een zeer hoog rendement, waardoor je het geld na verloop van tijd weer terugverdient.
  • Zonnepanelen leveren enkel energie bij woningen die op het zuiden gericht zijn of in zonnige landen. Natuurlijk is het waar dat zonnepanelen op een zonnige dag meer energie leveren, maar dit betekent niet dat je alle wintermaanden zonder zit. Bij ieder straaltje zonlicht wordt er energie opgewekt. Ook in landen waar de zon weinig schijnt.
  • Voor zonnepanelen heb je altijd een vergunning nodig. Dit is niet waar, zonnepanelen kunnen op ieder dak worden geplaatst. De gemeente heeft hier niets over te zeggen.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *