Wanneer kom je in aanmerking voor een traplift? 0

Als je een traplift nodig hebt snappen wij heel goed dat je deze zo snel mogelijk tot je beschikking wilt hebben. Tijdens de zoektocht naar de perfecte traplift kom je echter tot de conclusie dat deze enorm prijzig zijn. Zeker als de noodzaak van een traplift geheel onverwachts kwam, kunnen deze prijzen je van je stuk brengen. Ergens afhankelijk van zijn en het niet kunnen betalen is misschien wel het ergste wat er is. Gelukkig biedt de overheid een oplossing: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet biedt mensen met medische klachten de mogelijkheid om een ondersteuningsmiddel aan te schaffen. Hierdoor kunnen deze mensen langer thuis blijven wonen en is de zorg minder zwaar. Natuurlijk kleven hier wel een aantal strenge regels en richtlijnen aan. Iedereen die de mogelijkheid heeft om de traplift zelf te betalen, zal dit ook moeten doen. Daarnaast moet worden aangetoond dat je écht niet zonder een traplift kunt wonen. Maar wanneer kom je in aanmerking voor een traplift?

Voor wie is de WMO-regeling?

De WMO-regeling is in leven geroepen door de overheid en ondersteunt de mensen die het financieel niet kunnen veroorloven om ondersteuningsmiddelen aan te schaffen. Dit is natuurlijk een hele fijne wet, maar er zitten wel flink wat haken en ogen aan. Je komt enkel in aanmerking voor een subsidie als kan worden aangetoond dat je zelf niet over de financiële middelen beschikt om deze aan te schaffen. Daarnaast moet je een doktersverklaring van de huisarts of specialist leveren, die aantoont dat jij of een gezinslid niet kan én mag traplopen. In de volgende situaties kan je in aanmerking komen voor een vergoeding uit de WMO-regeling:

  • Bij een handicap aan de benen
  • Door ouderdom niet in staat om de trap te beklimmen
  • Door een chronische ziekte is traplopen geen mogelijkheid meer
  • Bij een ernstig of gehandicapt gezinslid

Bij bovenstaande situaties is een traplift noodzakelijk. Of deze ook daadwerkelijk vergoed wordt? Dat hangt af van jouw eigen financiële situatie.

Zorg in natura

Het is ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor zorg in natura. Hierbij is de gemeente verantwoordelijk om jouw een goede traplift te schenken. Bij deze regeling is het echter wel zo dat je weinig in te brengen hebt over de keuze voor het uiteindelijke model. Je moet genoegen nemen met wat je krijgt. Heb je liever een persoonsgebonden budget uit de WMO-regeling? Dan zal je moeten aantonen waarom deze regeling beter bij je past.

Goedkope trapliften

Kom je niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de WMO-regeling? Simpelweg omdat je meer verdient dan het maximum inkomen? Dan zijn er gelukkig ook nog oplossingen om de aanschaf van de traplift zo goedkoop mogelijk te houden. Trapliften zijn verkrijgbaar in werkelijk alle soorten en maten. Je hebt goedkope modellen, maar ook luxe liften met veel extra’s. Je kunt het hierdoor zo duur maken als je zelf wilt.

 Ook tweedehands trapliften zijn een slimme keuze. Deze heb je in verschillende maten en kwaliteitsklassen, waardoor het zeer gemakkelijk is om de juiste lift voor jouw situatie te vinden. Daarnaast ben je ook nog eens veel minder geld kwijt aan deze liften, terwijl ze van dezelfde hoge kwaliteit genieten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *