Wat je kunt doen tegen muggen in de zomer! 0

Wat je kunt doen tegen muggen in de zomer!

Heb jij in de zomer ook altijd zoveel last van muggen die je lek proberen te prikken? Je bent in ieder geval niet de enige, maar ontzettend vervelend is het wel. Daarom voorzien we je graag van een stukje advies zodat je hier in de toekomst niet zo’n vreselijke last meer van zult hebben. Er zijn namelijk meer dingen die je kunt doen dan je misschien zelf vooraf zou denken! We vertellen je hier graag meer over, dus lees vooral snel verder en ontdekt.

Een klamboe ophangen

Allereerst is het natuurlijk zaak om een klamboe op te hangen. Dit is de beste eerste verdedigingslinie tegen muggen in de zomer. Verreweg het grootste deel van de muggenbeten krijg je namelijk ’s nachts. Dat is erg irritant wanneer je ’s ochtends wakker wordt, maar nog veel irritant wanneer je er midden in de nacht van wakker schrikt met overal jeuk. Met een klamboe zorg je er in ieder geval alvast voor dat je ’s nachts niet meer wordt gebeten door die irritante muggen! Je kunt zowel een klamboe voor 2 als een klamboe 1 persoonsbed kopen, dus er is er ook altijd wel eentje die past.

De elektrische vliegenmepper

Muggen zijn stiekeme wezens. Ze proberen je altijd te bijten zonder dat je het doorhebt, waardoor jij weer zo’n irritant jeukend bultje op je arm hebt zitten zonder dat je weet wanneer die mug is langsgekomen. Toch komt het ook vaak voor dat je zo’n mug betrapt terwijl die even op de muur zit bijvoorbeeld. Dan is een elektrische vliegenmepper je allerbeste vriend, want muggen zijn nogal snel en daarom moeilijk te raken met een opgerolde krant. Met een elektrische vliegenmepper heb je veel meer succes en wordt de mug bovendien meteen krokant gefrituurd zodat deze jou nooit meer kan bijten. Ideaal!

Rekening houden met de ideale omstandigheden voor muggen

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Wanneer je dus altijd een aantal net-niet lege waterglazen op je slaapkamer hebt staan kun je verwachten dat de muggen zich daar snel zullen vermenigvuldigen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor je keuken of andere ruimtes in huis. Zorg dus dat je dit soort muggen broedplaatsen zo snel mogelijk verwijdert en tegengaat. Ook kamerplanten waar een laagje water in een pot of schaaltje blijft staan kun je beter weghalen, net als laagjes water op het aanrecht of op andere plekken in huis!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *