Wat doet een lichtkoepel aan de sfeer in huis? 0

lightkoepel

Een bruisende en positieve atmosfeer

Mensen die van echte sfeer in huis houden, kunnen eigenlijk niet om het fenomeen lichtkoepel heen. Naast sfeermakers als fraai of excentriek meubilair, een mooie vloer en/of accentuerende verlichting, is de lichtkoepel een woningelement dat bijdraagt aan een bruisende, positieve atmosfeer in huis. Wat doe een lichtkoepel precies met het interieur? En met de menselijke geest?

Extra visuele sfeer door zonnestralen

Met een lichtkoepel profiteer je van gratis extra licht in huis. Een gemiddelde lichtkoepel zorgt voor de inval van liefst 30 tot 50 procent meer daglicht in de woonkamer. Met name op lastig bereikbare plaatsen in huis kan een lichtkoepel veel voldoening en sfeer brengen. Als het zonnig is, fleurt een lichtkoepel door zijn lichteffecten en de schaduwvorming het interieur in huis op. Je ziet alles in huis beter, waardoor je van de spullen in hui ook meer kunt genieten. Meer sfeer dus, zoveel is wel duidelijk!

Lichtkoepels ook goed voor de sociale sfeer in huis

Naast visuele sfeer zorgen lichtkoepels ook voor een verhoging van de sociale, menselijke sfeer in de woning. Houd je van gezelligheid en een ontspannen gevoel, zorg dan dat je een lichtkoepel in het dak krijgt! Licht maakt namelijk automatisch vrolijk en relaxed. Dat komt omdat lichtstraling zorgt voor de aanmaak van zogenoemde gelukshormonen. Dit zijn stofjes die vrijkomen in het lichaam en ons humeur positief beïnvloeden. Zo maakt zonlicht in het menselijk lichaam het hormoon endorfine aan. Het lichaamseigen stofje endorfine werkt pijn verlichtend en geeft een gevoel van geluk en euforie. Endorfine heeft een stimulerend effect op de schildklieren en pijnappelklieren in het lichaam. Het gevolg is dat je extra energie krijgt en je lekker relaxed voelt. En dat is natuurlijk uitstekend voor de sfeer in huis!

lightkoepels
Meer licht in huis zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D is een belangrijke vitamine die depressie tegengaat en goed is voor de huid en de botten. En naast endorfine en vitamine D zorgt zonlicht ook voor een verhoogd serotonine-niveau. Serotonine is belangrijk voor de algemene stemming en cruciaal om ‘s nachts goed te kunnen slapen.

Wellicht de belangrijkste sfeermaker

Er is maar één conclusie mogelijk: licht is een van de belangrijkste sfeermakers in huis. Misschien wel dé belangrijkste sfeerverhoger. Als je en plat dak hebt, is het alleen al om deze reden slim en verstandig om een lichtkoepel of lichtstraat in te bouwen in het dak. De keuze op het gebied van lichtkoepels is tegenwoordig groot, dus je vindt altijd wel een lichtkoepel die past bij het interieur van jouw woning. En die jou en je huisgenoten een sfeervol gevoel geeft!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *