Wat is een kloostertafel? 0

Wat is een kloostertafel?jpg

Een kloostertafel, is van origine een tafel gemaakt van bomen die rondom een klooster stonden. Er werden robuuste tafels van gemaakt, waaraan monniken dagenlang zaten te werken. De tafel heeft daar zijn naam aan te danken. De robuustheid van deze tafel, is populair bij landelijk wonen. Niet alleen bij landelijk wonen, maar ondertussen is een kloostertafel goed te combineren bij elk interieur. Wat de kenmerken zijn van een kloostertafel, gaan we je hieronder uitleggen.

Kenmerken kloostertafel

Officieel werden kloostertafels gemaakt van eikenhout, tegenwoordig worden grenen en teak ook regelmatig gebruikt. Deze geven de robuuste sfeer evengoed weer. Je kunt ervoor kiezen om materialen te combineren. Het grootste kenmerk van een kloostertafel, is het doorleefde uiterlijk. Een tafel met karakter! Inspiratie doe je op, door webshops te bekijken waar verschillende kloostertafels te koop staan. Je kunt een kloostertafel net zo’n robuust uiterlijk geven als jezelf wil. Er bestaat een mogelijkheid om je eigen ontworpen kloostertafel, door echte vakmensen te laten maken. Kies voor een houtsoort die kenmerken heeft van een kloostertafel. Ruig en gezellig!

Kenmerken kloostertafel

Keuze mogelijkheden

Wat een kloostertafel is, weet je ondertussen. Maar weet je al welke keuzemogelijkheden er zijn? Daar gaan we je nu meer over vertellen! De voor de hand liggende robuuste kloostertafel, is een (eiken) houten eettafel. Een tafel waar je als warm gezin met zijn allen aan zit te eten. Gezellig aan zit na te tafelen en (belangrijke) gesprekken voert. Je kunt er ook aan gaan zitten hobbyen. Voor een alleenstaande, is een klooster eettafel uiteraard net zo goed geschikt. Nodig je beste vrienden uit, voor een heerlijke maaltijd. Je kunt ronde klooster eettafels kopen of rechthoekige. Beiden zijn uiteraard robuust. Kloostertafels worden meestal geschraapt en daarna geborsteld. Je kunt kiezen voor een extra robuust uiterlijk, hierbij blijven knoesten en scheuren zichtbaar. Kloostertafels zijn maatwerk tafels. Rustiek en gemaakt van uitstekend hout. Kloostertafels moeten worden onderhouden. Hoe onderhoud je een kloostertafel?

Keuze mogelijkheden kloostertafel

Onderhouden van een kloostertafel

Robuuste kloostertafels kunnen verschillende behandelingen ondergaan. Onder anderen een behandeling van een dubbel gerookt tafelblad met witte olie. Een enkel gerookt (oud) eiken, gelakt of notenhout. De eerste weken, nadat je een kloostertafel aangeschaft hebt, kun je deze het beste alleen afnemen met een droge doek. Na enkele weken, kun je de kloostertafel afnemen met een vochtige doek. Zet de kloostertafel niet te dicht bij een warmtebron. Het is verstandig om je kloostertafel de eerste vier weken, nadat je deze in huis hebt, geheel te ontzien. De olie waarmee de tafel is bewerkt, heeft tijd nodig om in te werken. Gebruik placemats en onderzetters om kringen te voorkomen. Bij een gelakte tafel hoef je deze niet in te laten werken. De lak is na 24 uur wel uitgehard.

Ambachtelijke kloostertafels

Functionele kloostertafels gemaakt door specialisten. Dit heeft ervoor gezorgd dat je eenvoudig een eigen inbreng hebt. Deel je wensen met de makers van een kloostertafel en deze maakt je kloostertafel geheel naar wens. Dat is het voordeel van specialisme. Specialisten van kloostertafels weten welk uiterlijk deze tafels moeten hebben. Je toont hen je ontwerp en ze gaan voor je aan de slag. Het is een ambacht die je terug ziet komen in de ontwerpen. Een klooster eettafel heeft een stoer uiterlijk met een sterk karakter. Een opvallende gezellige eettafel, die met zijn rustieke uiterlijk een knusse sfeer geeft.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *