Wat kost een massief eiken vloer? 0

Wat kost een massief eiken vloer?

Steeds meer mensen raken in de ban van massief eiken vloeren. We zijn tegenwoordig dol op natuurlijke materialen. Deze zien we dan ook veelvuldig terug in de huidige woontrends. Het is dan ook niet vreemd dat de populariteit voor de massief eiken vloer continu toeneemt. Wie overweegt om een eiken vloer aan te schaffen, zal logischerwijs over meer informatie willen beschikken. Hoe moet deze vloer bijvoorbeeld onderhouden worden? Wat zijn de voordelen van een massief eiken vloer? Wat kost deze? Wij zetten alles hieronder voor jou op een rijtje.

Voordelen van een massief eiken vloer

Massief eiken vloeren zijn nog nooit zo populair geweest. De traditionele eiken vloer behoort misschien wel tot de populairste uit hun collectie. Maar waarom is dit eigenlijk? Wat maakt deze vloer zo speciaal? Waarom zo geliefd? Het antwoord is simpel: door de talrijke voordelen natuurlijk! We zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Wie kiest voor een massief eiken vloer, kiest tevens voor duurzaamheid. Deze vloeren zijn gemaakt van massief hout. Daardoor zitten de vloeren wel in een hogere prijsklasse, maar geniet je ook van een verlengde levensduur. Zo heb je jarenlang plezier van jouw mooie vloer.
  • Een massief eiken vloer kan in combinatie met een vloerverwarming gelegd worden. Hierdoor kan je het wooncomfort in huis verhogen en ondervind je nooit meer problemen door koude voeten. Bovendien zullen de stookkosten omlaag gaan als je van je vloerverwarming gebruik maakt.
  • Massief eiken beschikt over een zeer natuurlijke charme. Deze is tevens verkrijgbaar in talloze verschillende soorten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een eiken vloer te vinden die bij jouw woonstijl past. Je geniet van een rijkelijk aanbod en een geweldige natuurlijke uitstraling binnen jouw woning!

massief eiken vloeren gerookt

Massief eiken vloer onderhouden

Natuurlijk is ook het onderhoud van groot belang. Dit is immers noodzakelijk om de vloer in goede conditie te houden. Vaak wordt er direct verondersteld dat houten vloeren enorm veel onderhoud vragen. Dat is lang niet altijd het gevoel. Je hebt uiteraard wel te maken met meer onderhoud dan bij bijvoorbeeld laminaat of PVC, maar dat is ook logisch bij een natuurproduct. Bovendien is het periodieke onderhoud te overzien.

Over het algemeen wordt afgeraden om hardnekkige reinigingsmiddelen te gebruiken. Verder onderhoud je de vloer zoals je iedere andere vloer zal onderhouden. Let er wel op dat je niet te veel water gebruikt. Tevens wordt aangeraden om de vloer minimaal eens per jaar in de wax te zetten. Zo blijft de kleur van de vloer langer mooi.

Wat kost een massief eiken vloer?

En last but not least geven we antwoord op de belangrijkste vraag: wat kost een massief eiken vloer? Dit hangt van meerdere factoren af. Vooral de legmethode is hierbij van belang. Een eiken vloer kan zowel zwevend als verlijmd geplaatst worden. Meestal wordt een zwevende vloer geplaatst om net iets goedkoper uit te zijn. Bovendien is deze iets eenvoudiger zelf te leggen als die wens bestaat. Wanneer je de massief eiken vloer in combinatie met vloerverwarming wilt leggen, is het raadzaam om voor de verlijmde variant te kiezen. Hierdoor zal de warmte veel beter doorgegeven worden.

Een massief eiken vloer inclusief zwevende legmethode kost ongeveer € 15,- per vierkante meter. Dezelfde vloer maar dan met volledige verlijming kost circa € 17,50 per vierkante meter.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *