Wat kost een parket vloer? 0

wat kost een parket vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een parket vloer in huis. Dat is ook niet zo gek als we kijken naar de talloze voordelen die deze vloersoort te bieden heeft. Maar wat is een parket vloer precies?

Parket is eigenlijk een verzamelnaam van meerdere hardhouten vloeren die uit diverse lagen zijn opgebouwd. Het is dus een echt natuurproduct. Dat brengt ons direct bij het grootste voordeel van parket: het geeft de woning een natuurlijke uitstraling. We leven in een tijd waarbij het ontzettend belangrijk is geworden om de natuur in huis te halen. Dit zien we goed terug in de huidige woontrends. Parket speelt hier uitstekend op in. Maar welke voordelen kent parket nog meer én belangrijker nog: wat kost een parket vloer eigenlijk?

Voordelen van parket

Voordat we de kosten bespreken, nemen we eerst de voordelen van parket eens goed onder de loep. Van welke voordelen, naast de natuurlijke uitstraling, geniet je als je kiest voor parket?

  • Parket is zeer waardeverhogend voor een woning. Op de lange termijn profiteer je hier dan ook van.
  • Meer karakter dan andere ‘namaak’ vloeren. Denk bijvoorbeeld aan laminaat. Deze heeft de uitstraling van een echte houten vloer, maar mist het karakter. Door te kiezen voor een échte natuurlijke vloer, geniet je van veel meer karakter in huis.
  • Parket is zeer duurzaam. Met goed onderhoud kan een vloer van Floorhouse zo 25 tot 30 jaar lang mooi blijven. Hierdoor is het even een investering voor de toekomst, maar zit je de komende jaren garant!
  • Een parket vloer past bij iedere woonstijl. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten, kleuren en stijlen. Daardoor is er altijd wel een vloer die bij jouw woning past.

parketvloer

Kosten van een parket vloer

Voordat we de kosten van een parket vloer kunnen toelichten, is het eerst belangrijk om drie verschillende soorten te onderscheiden: massief-, lamel- en fineerparket. Ieder soort parket komt met zijn eigen voor- en nadelen. Zo ook met andere kosten. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Lamelparket is vooral geschikt voor woningen waarbij de vloer snel kan gaan werken. Doordat de planken op een speciale manier samen worden geperst, ontstaat er vrijwel geen lucht tussen de verschillende lagen. Hierdoor is deze werkingsvrij. Lamelparket beschikt over een levensduur tussen de 30 en 40 jaar en kost ongeveer € 40,- tot € 60,- per vierkante meter.
  • Massief parket kan goed vergeleken worden met een traditionele houten vloer. De planken worden met een parketsysteem opgebouwd. Hierdoor zijn ze wél gevoelig voor werking. Daarnaast zijn ze minder bestand tegen vlekken. Liefhebbers van een natuurlijke vloer kunnen echter hun hart ophalen. Natuurlijker dan massief parket wordt het niet! Massief parket beschikt over een levensduur tussen de 50 en 60 jaar en is daardoor zeer duurzaam te noemen. De kosten liggen tussen de € 40,- en € 60,- per vierkante meter.
  • Fineerparket is niet 100% hout. Het parket wordt opgebouwd uit meerdere lagen kunststof en een toplaag van hout. Deze wordt voorbehandeld in de fabriek en is zeer slijtvast te noemen. Fineerparket is net als lamelparket werkingsvrij. Wel beschikt deze over de kortste levensduur, slechts 10 tot 15 jaar. Dit is echter ook goed terug te zien in de kosten. Voor een fineerparket betaal je € 30,- tot € 40,-

soorten parket vloeren

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *