Wat kost een traplift? 0

Traplift

Een traplift is een noodzakelijke oplossing voor als traplopen niet meer gaat. Vaak krijgen we hier last van als we ouder worden, omdat onze spierkracht, balans en zicht minder worden. Traplopen kan dan erg veel moeite kosten of zelfs gevaarlijk zijn. Een traplift helpt u om veilig naar boven en beneden te gaan, zodat u veilig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Maar wat kost een traplift eigenlijk? 

De kosten van een traplift worden bepaald door verschillende zaken. Uw trap speelt daarin een belangrijke rol. Ook de situatie rond uw trap en uw persoonlijke wensen zijn ontzettend belangrijk bij de keuze voor een traplift.

Welk trapliftmodel

Uw trap heeft dus veel invloed op de kosten van uw traplift. Het aantal traptreden heeft invloed op hoe lang de rail van uw traplift moet zijn. En de vorm van uw trap (recht, met bochten of een wentel- of spiltrap) bepaalt uit welke trapliftmodellen u kunt kiezen. Er bestaan trapliftmodellen die alleen op rechte trappen passen, maar er zijn ook trapliften die geschikt zijn voor vrijwel alle trappen. Uit hoeveel modellen u kunt kiezen, hangt dus af van uw trap.

Een traplift voor rechte trappen is vaak voordeliger dan een traplift voor een trap met één of meerdere bochten. Bij een rechte trap hoeft de rail namelijk alleen maar in een rechte lijn naar boven te lopen. Er zijn geen moeilijke bochten of hellingen. Welk model u ook kiest, de trapliftadviseur meet uw trap altijd zeer nauwkeurig op, zodat uw traplift perfect op uw trap past.

Plaatsingszijde

Bij sommige modellen kunt u kiezen aan welke zijde van de trap deze gemonteerd wordt. De meeste trapliften worden standaard aan de buitenzijde geplaatst. Dat is de kant waar uw traptreden het breedst zijn. De andere kant wordt ook wel de binnenzijde of spilzijde genoemd. De rail van uw traplift wordt dan aan de smalle kant van uw treden geplaatst. Uw trap blijft hiermee veilig beloopbaar voor alle gebruikers. Deze optie is iets minder voordelig, omdat de bochten vaak scherper en steiler zijn.

Persoonlijke wensen

Ook uw wensen hebben invloed op de prijs van uw traplift. U kunt bijvoorbeeld de kleur van uw rail en zitting kiezen. En wilt u dat de bekleding van stof, leer of kunstleer is? Ook deze keuze bepaalt wat de uiteindelijke kosten zijn.

Traplift rechte trap

Tweedehands traplift

Vindt u de kosten voor een nieuwe traplift te hoog, maar wilt u wel een veilige en betrouwbare traplift? Dan kunt u ook kiezen voor een tweedehands traplift. Omdat de rail en de stoel opnieuw gebruikt kunnen worden, is deze optie voordeliger. Deze keuze is wel afhankelijk van de beschikbare voorraad. Als u volledige keuzevrijheid belangrijk vindt, is een nieuwe traplift een betere optie.eb

De beste traplift voor u

Welke traplift het best bij uw situatie en uw wensen past, hangt dus af van verschillende zaken. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden en de kosten ervan. U kunt bijvoorbeeld altijd een gratis brochure of een vrijblijvende prijsopgave aanvragen. Een trapliftadviseur bekijkt dan samen met u de mogelijkheden voor uw trap.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *