Wat weet je over de kamerplant? 0

Wat weet je over de kamerplant?

Kamerplanten maken een groot verschil in je interieur. En dan niet alleen voor het oog, maar juist ook voor het gevoel. Het is bewezen dat planten goed zijn voor je gemoedsrust en je een stuk meer ontspannen maken. Bovendien zorgt een kamerplant voor een gezonde lucht in huis. Voor een speels effect kun je kleine en grote kamerplanten afwisselen, of je zet een groepje kleine planten bij elkaar. Maar je kunt ook kiezen voor sierlijke hangplanten, deze zijn de laatste jaren weer enorm populair geworden.

Voor iedereen een prachtige kamerplant

Er is een enorme keuze in kamerplanten. Kijk goed naar een plek in de kamer kijken om te zien welke kamerplant hier het best zou staan. Heb je een kale plek bij een kast? Dan kan je kiezen voor een kleinere plant, of voor een hangplant die je er bovenop zet. De plant groeit dan speels naar beneden. Dat geeft de kast een totaal ander uiterlijk. Voor een leeg hoekje kan je kiezen voor een grotere plant. Ben je planten al gewend en houd je van de verzorging? Kijk dan eens naar de verschillende bloeiende planten. En ook erg leuk en nieuw zijn de ecosystemen. Dit zijn dichte weckpotten, waar planten in leven zonder dat er water gegeven hoeft te worden.

kamerplant prachtig

Een kamerplant het verzorgen

Elke plant heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Dat wordt vaak ook per plant aangegeven, zodat je de plant lang mooi kunt houden. Wel gelden voor planten een basis verzorging waar je rekening mee moet houden. Dat heeft te maken met vier elementen; licht, water, temperatuur en voeding. Zo vinden planten vaak een lichte plek fijn en een temperatuur tussen de 18 en 21 graden. Voldoende water, maar ook weer niet te veel is belangrijk. Naast water is de grond een belangrijk aandachtspunt. Een plant extra mest geven of verpotten kan de levensduur van de plant flink vergroten. Mocht de kamerplant iets specifieks nodig hebben, dan wordt dat per plant aangegeven.

Wel planten in huis, maar geen groene vingers?

Ben je niet in het bezit van een paar groene vingers? Geen probleem. Ook wanneer je niet veel aandacht kan geven aan planten of hier weinig gevoel voor hebt, zijn er een aantal prachtige groene kamerplanten, die niet veel verzorging nodig hebben. Zo kan je ook veel groen en gezelligheid in huis halen. Kijk dan eens naar de Zamioculcas, verschillende cactussen of Beaucarnea, ook wel de Olifantspoot genoemd. Deze planten zet je op een lichte plaats. Met af en toe water zijn deze planten dik tevreden en doen zij het hartstikke goed.

Bestel je kamerplant online

Ervaar ook het grote gemak van kamerplanten online bestellen. Dus geen gesleep en gesjouw meer met potgrond en kamerplanten, maar alle planten eenvoudig bij je thuisbezorgd. Je kiest eenvoudig tussen de mooiste kamerplanten. Plantje.nl besteedt heel veel zorg aan het verpakken en vervoeren van alle kamerplanten. Zo komen ze in perfecte staat bij jou thuis. Alle planten komen direct en dus vers van de kweker en worden dan klaargemaakt voor verzending.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *