Wat je moet weten over jouw dakgoten? 0

De noodzakelijke dakgoot bij jouw thuis

Dakgoten zijn vast wel meegeleverd met je huis toch, daardoor zou je kunnen denken dat ze niet veel aandacht nodig hebben. Toch is dit vaak niet het geval. De functie die jouw dakgoot uitoefent is veel belangrijker dan de meesten denken. Zonder een dakgoot kan je niet op gecontroleerde wijze regenwater laten afvloeien. Dit kan zorgen voor veel problemen in en rondom jouw huis. 

Dus dakgoten zijn belangrijk en hebben een essentiële taak. Maar hoe zorg je dat jouw dakgoot zijn essentiële taak kan blijven uitvoeren. Het antwoord op deze vraag ligt voornamelijk bij het hebben van de juiste accessoires voor jouw dakgoot en het goed verzorgen van jouw dakgoot. 

De accessoires die jij nodig hebt voor jouw dakgoot

Maar dan is de vraag, wat zijn de juiste accessoires voor een dakgoot. Wij hebben het antwoord gevonden bij huisman.nl waar ze niet alleen uitleg geven over de accessoires maar ook alle accessoires zelf in het assortiment hebben. Belangrijke onderdelen en accessoires die zij benoemen zijn: 

  • Bladscheiders, aangezien deze verstoppingen door bladeren voorkomen. 
  • Gootbeugels: omdat deze de dakgoot draagt, en aangezien dakgoten met zware regenval erg zwaar kunnen worden is het handig om een sterke gootbeugel te hebben. 
  • Eindschotten: deze zorgen voor een goede afsluiting van jouw dakgoot. 
  • UItloop: dit verbindt de dakgoot met de regenpijp waardoor water ook echt afgevoerd kan worden. 
  • Afvoerbuizen: dit zorgt ook voor de afvoer van regenwater. 
  • Hoekstukken: deze zorgen voor het haaks verbinden van dakgoten. 
  • Opvangplaatjes: deze zorgen voor het klemmen van de buis
  • Koppelstuk: dit zorgt ervoor dat je twee dakgoot stukken kan verbinden met elkaar
  • Lijm en kit: deze zorgen ervoor dat je jouw dakgoten kan monteren
  • Dakhaken: deze zorgen voor het bevestigen van jouw dakgoten. 

De juiste verzorging voor jouw dakgoot

Dan nu, wat voor een verzorging moet jij aan jouw dakgoot geven, zodat deze optimaal blijft presteren. Want als jij geen goede verzorging geeft aan jouw dakgoot, kunnen er problemen ontstaan waardoor het water niet meer wordt afgevoerd. Dit kan tot gevolg hebben dat het met bakken van het dak af gaat stromen. Dit kan tevens leiden tot vochtdoorslag op de muren, en dat is al helemaal niet fijn. Dus hoe kan je dit voorkomen? Met onderhoud natuurlijk! Met goed onderhoud wordt bedoeld dat je van tijd tot tijd jouw dakgoot moet controleren op bladeren, deze kunnen tot ernstige verstoppingen leiden, wat het functioneren van de dakgoot belemmerd, en kan leiden tot een kapotte dakgoot. Oftewel, je moet goed je dakgoot in de gaten houden en hem vervangen wanneer nodig. 

Wat voor dakgoot past bij jou

Dan is er natuurlijk ook nog de vraag wat voor dakgoot bij jou past. Bij huisman.nl hebben wij 3 soorten dakgoten gevonden die bij ons in interesse vielen. Ten eerste de kunstof dakgoten, deze dakgoten zijn gemaakt van pvc en worden ook wel mastgoot genoemd. Ze zijn voordelig en hebben weinig onderhoud nodig. Hiernaast heb je ook polyester dakgoten. Deze zijn erg sterk en duurzaam maar is wel wat duurder. En als laatst zagen wij de verzinkt stalen dakgoten die een authentieke zinklook hebben die daardoor goed past op woningen of bijgebouwen. 

Dus als je na dit gelezen te hebben denkt dat het misschien wat te lang heeft geduurd sinds je voor het laatst jouw dakgoot hebt verzorgd, of nu echt een oude moet vervangen, kijk dan snel bij huisman.nl voor een ruim assortiment aan dakgoten en accessoires.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *