Wat zijn de belangrijkste woonverzekeringen 0

woonverzekeringen

Om verzekeringen kun je niet heen, zo ook niet voor je huis. Een goede woonverzekering is heel belangrijk als je niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan. Stel je voor; er valt iets vervelends voor zoals bijvoorbeeld een inbraak, dan wil je je toch ook niet nog eens druk hoeven te maken om de financiële schade die je hiermee oploopt? Er zijn verschillende woonverzekeringen waar je uit kunt kiezen, waardoor soms door de bomen het bos niet meer zichtbaar zijn. Hieronder lees je wat de verzekeringen inhouden en wanneer en waarom je ze zou moeten afsluiten.

Inboedelverzekering

De meest bekende verzekering is toch wel de inboedelverzekering. Deze verzekering is voor iedereen wonend in Nederland belangrijk: van studentenkamer tot riante villa. Een inboedelverzekering verzekert zoals de naam duidelijk zegt: je inboedel. Je huis, maar misschien ook wel tuin, balkon of schuur, staan vol met kostbare spullen. Met een inboedelverzekering verzeker je deze spullen tegen zowel brand als diefstal. Ook waterschade wordt bij deze verzekering gedekt. Huur je niet, maar ben je huiseigenaar, dan is ook een opstalverzekering belangrijk.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergoed namelijk schade aan je woning zelf. Hierbij worden in veel gevallen de meest voorkomende schades gedekt zoals bijvoorbeeld brand, water, blikseminslag of stormschade. Zoals ook bij de inboedel geldt: ook je tuin, balkon en schuurtje tellen mee: mocht hier iets mee gebeuren, dan is ook dat dus verzekerd wanneer je een opstalverzekering hebt.

opstalverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Naast de inboedelverzekering kun je ook een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en afsluiten. In veel huurwoningen is dit zelfs verplicht. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt namelijk schade die jij veroorzaakt aan spullen van anderen. In het geval van een huurder kan dit dus aan bijvoorbeeld een appartement zijn. Ook in privékwesties is een aansprakelijkheidsverzekering interessant. Stel je stoot de nieuwe laptop van je beste vriend van tafel, dan zorgt de aansprakelijkheidsverzekering ervoor dat ook die schade wordt vergoed, zonder dat je daar zelf diep voor in de buidel hoeft te tasten. Deze verzekering geldt niet alleen op materiaal, maar is er ook voor wanneer je iemand anders letsel toebrengt. Kleine en grote schades aan andere personen worden met een aansprakelijkheidsverzekering dus gedekt.

Welke woonverzekeringen moet ik afsluiten

Het is eigenlijk heel erg simpel. Ben je huurder dan moet je sowieso een inboedelverzekering afsluiten. In sommige gevallen wordt je verplicht om ook een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Is dit niet verplicht, dan is dit alsnog een slimme keuze. Ben je huiseigenaar, dan zijn beide verzekeringen sterk aan te raden. Daarnaast is de opstalverzekering een extra verzekering die alleen voor huiseigenaren geschikt is. Wanneer je in een huurwoning woont, is het pand zelf natuurlijk niet van jou, zoals wanneer je iets koopt. Wanneer je eigenaar bent is het slim de opstalverzekering af te sluiten zodat ook de woning zelf helemaal verzekerd is en je jezelf nergens meer druk over hoeft te maken. Via Totaalbesparen.com kun je alle woonverzekeringen vergelijken en direct afsluiten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *