Wat zijn momenteel dé keukentrends? 0

Wat zijn momenteel dé keukentrends?

Kom je er maar al te graag achter wat de trends in keukens van dit moment zijn? Bijvoorbeeld omdat je de kastjes van de keuken een keer wilt aanpakken? Of omdat je het echt rigoureus aan gaat pakken en de hele keuken in een nieuw jasje steekt? Op het gebied van een Nederlandse keuken van Tulp Keukens zijn er een aantal interessante ontwikkelingen gaande. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet in dit blog. Wie weet ga je op korte termijn al aan de slag met het inrichten van een nieuwe keuken in huis.

Kies voor een keuken in luxe materialen, zoals eikenhout en marmer

Een van de grootste trends van dit moment? Dat is toch wel het gebruik van luxe materialen. En dat dit een gewilde keuze is, is eigenlijk helemaal niet zo gek. Niet alleen til je de sfeer van de keuken daarmee direct naar een hoger niveau. De luxe materialen zijn natuurlijk ook bestand tegen een stootje. En hierdoor weet je zeker dat de keuken er op lange termijn nog steeds even mooi uit blijft zien. Investeer bijvoorbeeld in materialen zoals robuust hout of marmer. Of ga voor een keukenblad van composiet (in een marmer look) als een onderhoudsvriendelijk aanrechtblad hoog op je prioriteitenlijstje staat.

Een strak totaalplaatje door de apparatuur in te laten bouwen

Op het moment dat je een aantal showroom keukens in een keukenwinkel bekijkt, krijg je een goed beeld van de laatste trends van dit moment. Zo ook op het gebied van het gebruik van de apparatuur. Kies er bijvoorbeeld voor om de apparatuur netjes in te laten bouwen in de keuken. Dit zorgt meteen voor een strak totaalplaatje en je maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte bij jou in huis. Apparatuur zoals een stoomoven, een wijnklimaatkast en een koelkast lenen zich perfect om strak in het ontwerp te worden geïntegreerd.

Kies voor een keuken met een open indeling voor een ruimtelijk gevoel

En ben je helemaal vrij als het aankomt op de indeling van de keuken? Probeer dan altijd te gaan voor een keuken met een open indeling. Waarom? Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Je kunt makkelijk bewegen door de ruimte, maar de keuken kan ook zomaar optisch groter lijken. Vooral als je gebruik gaat maken van lichte kleuren en materialen, wordt dit ruimtelijke gevoel alleen nog maar meer versterkt. Bij een open keuken is het wel van belang dat je de ruimte opgeruimd en netjes houdt. Want als het aanrechtblad vol met spullen staat, oogt een open keuken erg rommelig en druk.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *