Wek zelf elektriciteit op met zonnepanelen: dit zijn de voordelen! 0

voordelen zonnepanelen

Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Tientallen jaren terug was dit enkel weggelegd voor een handjevol mensen. Mensen die al voorzagen dat we beter aan het milieu moesten gaan denken. Die de fossiele grondstoffen zelf niet meer verder wilden belasten én zelfvoorzienend wilden leven. Toen werd daar misschien zelfs nog wat lacherig over gedaan. Tientallen jaren geleden was het milieu wel het laatste waar we aan dachten. Alles moest groter, meer en beter. De gevolgen zouden we later wel merken. En inmiddels is dat ook wel gebleken. Wetenschappers over de gehele wereld waarschuwen ons voor de gevolgen voor het milieu. Fossiele brandstoffen zijn zo ver uitgeput dat we inmiddels wel op zoek móeten gaan naar alternatieven. En mensen kiezen er massaal voor om zelfvoorzienend te worden.

Anno 2020 zien we dan ook heel wat zonnepanelen op de Nederlandse daken prijken. Kortom, we zijn in voor een enorme verandering. Een aardsverschuiving. Een energietransitie. Wil jij ook je eigen elektriciteit opwekken met zonnepanelen, maar twijfel je toch nog? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de nodige voordelen.

Koop nú zonnepanelen, wacht niet te lang!

Voordat we de enorme voordelen gaan bespreken, is het eerst belangrijk om een dringend advies uit te spreken. Zo is het verstandig om nú zonnepanelen aan te schaffen en vooral niet te lang te wachten. Dit heeft verschillende redenen, maar het coronavirus staat toch wel met stipt op nummer één. Want hoewel zonnepanelen de afgelopen jaren steeds goedkoper werden, is ook duidelijk te zien dat de prijzen weer zullen gaan toenemen als het coronavirus nog langer blijft aanhouden. Het coronavirus heeft gezorgd voor een zeer instabiele economische situatie, wereldwijd. Hierdoor sluiten veel bedrijven de deuren en ontstaan er tekorten. Die tekorten leiden weer tot schaarste, waardoor de prijs weer wordt opgevoerd. Wacht daarom niet te lang en geniet nu nog van een financieel voordeel. Zo ben je geen dief van de eigen portemonnee.

Koop nú zonnepanelen, wacht niet te lang

Minder afhankelijk van prijsfluctuaties op de energiemarkt

Ieder jaar weer fluctueren de prijzen op de energiemarkt enorm. Waar je het ene jaar nog denkt van een meevallertje te profiteren, word je het volgende jaar opgeschrikt van een dubbel zo hoge energieprijs. Hierdoor betaal je al gauw meer dan gehoopt of gedacht. Gelukkig ben je met behulp van zonnepanelen van Stralendgroen veel minder afhankelijk van de prijsfluctuaties op de energiemarkt. Een groot deel (en soms zelfs geheel) van de kosten dek je namelijk door zelf elektriciteit op te weken. Zo bespaar je al gauw heel veel extra kosten én je weet altijd waar je aan toe bent.

Kortere terugverdientijd

De terugverdientijd is de afgelopen jaren sterk afgenomen. Zonnepanelen werken steeds efficiënter en worden ook goedkoper. Dit in combinatie met de steeds hogere levensduur is het geen wonder dat de terugverdientijd ook steeds korter wordt. Inmiddels heb je een gemiddeld systeem van 13 zonnepanelen al binnen zes tot zeven jaar terugverdiend. Voorheen lag dit getal op circa tien tot elf jaar. Een enorm verschil. Goed voor je portemonnee!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *