Welk aanhangerslot heb ik nodig? 0

Welk aanhangerslot heb ik nodig?

Heb jij dat gevoel ook wel eens? Je parkeert je aanhangwagen, caravan of vouwwagen ergens, maar je voelt je er niet helemaal prettig bij? Aanhangers en dergelijke is roversgoed. Haal dat onveilige gevoel bij jezelf weg door je aanhanger te voorzien van een goed aanhangerslot. Wist je dat aanhangers die geen eigen kenteken bevatten, het meest gewild zijn onder dieven? Deze aanhangwagens zijn namelijk niet te traceren. Behalve als je hierop een GPS-tracker hebt geplaatst natuurlijk. In deze blog vertellen we je meer over een aanhangerslot en wat voor soort aanhangersloten op de markt zijn. Zo heb jij straks een beter idee welk aanhangerslot het beste bij jou en je aanhanger past.

Welke aanhangersloten zijn er op de markt?

Er zijn een heleboel mogelijkheden om jouw aanhanger op slot te zetten. Om je een beter idee te geven hebben we de meest populaire aanhangwagensloten op een rijtje gezet:

  • Koker disselslot aanhangerslot
  • Onderbouw disselslot
  • Parkeerpaal als aanhangerslot
  • Discussloten
  • Steek aanhangerslot of insteeksloten
  • Wielklemmen
  • GPS-trackers

Het zijn er inderdaad nogal een hoop. Daarom vertellen we wat meer over de twee meest populaire aanhangersloten.

Onderbouw disselslot als aanhangerslot

Een onderbouw disselslot bevestig je op de dissel en vaak over de koppeling heen van je aanhanger, caravan of vouwwagen. Dit voorkomt dat jouw aanhanger ongewenst aan- of afkoppelt wordt. Dit type aanhangwagenslot wordt het meest gebruikt en is beschikbaar in verschillende varianten. De variant die je veel ziet zijn de zogenoemde ‘Fixed Lock sloten’, maar deze heb je ook in koker variant. Dit aanhanger slot is ideaal omdat ze ook erg gebruiksvriendelijk zijn. Een onderbouw disselslot monteer je onder de dissel en kan je dan zowel aan- als ontkoppeld gebruiken.

SCM gekeurd aanhangerslot

Wil je helemaal zonder zorgen je aanhanger op slot zetten met een aanhangerslot? Dan kun je het beste kiezen voor een SCM gekeurd aanhangwagenslot. Als je een SCM gekeurd aanhangerslot koopt en daarmee je aanhanger beveiligd vergoed je verzekering de schade. 1 van de meest populair SCM gekeurde aanhangerslot is van het merk DoubleLock. Dit aanhangerslot is heel gebruiksvriendelijk en geschikt voor bijna alle soorten koppelingen, zowel geremd als ongeremd. Heb je een AL-LO koppeling? Ook daar heeft DoubleLock een geschikt aanhangerslot voor, namelijk de Eagle variant.

Een aanhangerslot onderhouden

Ben je in het bezit van een goed disselslot? Onderhoud deze dan goed. Dit kan je bijvoorbeeld doen met WD40. WD40 is een soort van smeermiddel, speciaal gemaakt voor een aanhangerslot. Het kan soms voorkomen dat je aanhangwagen slot niet helemaal meer soepel werkt. Dit komt omdat een aanhangerslot lichtgevoelig is. WD40 maak vastlopende onderdelen weer los en soepen. Daarnaast zorgt dit smeermiddel er voor dat jouw aanhangwagenslot in top conditie blijft. Zo heb je er nog jaren lang plezier van.

Meer weten over een aanhanger slot?

Wil je graag meer weten over een aanhangerslot? Of sta je op het punt een aanhangerslot te kopen, maat weet je niet helemaal zeker of het aanhangwagen slot wel past? Een aanhangerslot van aanhangwagendirect is van uitstekende kwaliteit. Daarnaast heeft aanhangwagendirect een groot assortiment van verschillende aanhangersloten. Neem nu gerust contact met ze op en ontvang gratis advies op maat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *