Welk whiteboard is geschikt voor in huis? 0

Welk whiteboard is geschikt voor in huis?

Een whiteboard in huis kan handig zijn! Niet alleen als je een kantoor aan huis hebt, maar ook juist voor thuisgebruik. Noteer bijvoorbeeld boodschappen die gedaan moeten worden, schrijf een herinneren dat de meterstand nog opgenomen moet worden of dat je volgende week iets moet bakken voor een feest op school.

Soorten whiteboards

Er zijn veel verschillende soorten borden verkrijgbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je een selectie van de meest populaire soorten whiteboards die geschikt zijn voor thuisgebruik of voor een kantoor aan huis.

Klassieke whiteboards

Klassieke borden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en worden aan de muur bevestigd. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende materialen.

Classic melamine
Dit whiteboard heeft een oppervlak van melamine. Dit materiaal is niet magnetisch en bedoeld voor licht gebruik. Ook is een melamine whiteboard niet erg kras- en deukbestendig. Wel is dit de meest voordelige keuze als je af en toe iets wilt noteren.

Classic staal
Een bord met een oppervlak van gelakt staal is wel magnetisch en redelijk kras- en deukbestendig. Dit soort borden zijn geschikt voor regelmatig gebruik en gaan geruime tijd mee. Het is voldoende om dit bord eens per week te reinigen.

Classic email
Een emaillen whiteboard is, net zoals een bord van gelakt staal, een magneetbord. Email is een robuust materiaal en zeer kras- en deukbestendig. Ook dit type bord is geschikt voor regelmatig gebruik, het hoeft slechts maandelijks te worden gereinigd en gaat lang mee.

Glasborden

In tegenstelling tot klassieke magneetborden, zijn glasborden gemaakt van (veiligheids)glas. Waar whiteboards alleen in de kleur wit te verkrijgen zijn, kun je glasborden ook in andere kleuren aanschaffen. Ideaal als je niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor een mooi design gaat. Dit type bord is net zo robuust als de emaillen variant en geschikt voor dagelijks gebruik.

Glasborden

Whiteboard accessoires

Met alleen een bord ben je er natuurlijk niet. Er zijn verschillende kantoorartikelen te krijgen voor magneetborden en glasborden, zowel voor het gebruik als voor de reiniging.

Whiteboard markers
Er worden speciale stiften gebruikt op een whiteboard, deze zijn uitwisbaar.

Magneten
Je kunt verschillende soorten magneten gebruiken op een whiteboard. Zo zijn er glasmagneten, haakmagneten, kegelmagneten maar ook neodymium magneten beschikbaar. Deze laatste zijn extra sterke magneten die geschikt zijn voor het ophangen van zwaardere documenten of kleine objecten die met een standaard magneet niet blijven hangen.

Reiniging
Naast bordenwissers zijn er ook speciale reinigingsdoekjes en -sprays beschikbaar om een whiteboard mee schoon te maken.

Welk whiteboard is geschikt voor mij?

Bij het kiezen van een bord is het dus belangrijk rekening te houden met het gewenste materiaal, de gebruiksintensiteit en of het bord al dan niet magnetisch moet zijn. Aan ieder soort whiteboard hangt een ander prijskaartje, maar met de enorme keuze zit er altijd een bord voor jou tussen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *