Welke bank past bij mijn woonkamer? 0

bank woonkamer

De aanschaf van een nieuwe bank kan ontzettend spannend zijn. Het is niet alleen een bijzonder grote uitgave, maar het bepaalt ook nog eens voor een groot gedeelte de sfeer in de woonkamer. Daarnaast kan het moeilijk zijn om te bepalen welke bank het beste past in jouw woonkamer. Zo kan de bank in een grote woonkamer al gauw wegvallen, terwijl deze in een kleine woonkamer juist weer te veel lijkt te zijn. Wil jij binnenkort een nieuwe bank aanschaffen en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Hoe belangrijk is de prijs van een nieuw bankstel?

Een nieuw bankstel kan aardig in de papieren lopen. Toch is het wel van belang dat deze zorgvuldig uitgekozen wordt. De meeste mensen laten zich direct leiden door de prijs van de bank. Goedkope bankstellen zijn dan al gauw een stuk populairder dan de bankstellen uit het duurdere segment. Toch raden wij wel aan om meerdere bankstellen uit diverse prijscategorieën te bekijken. De prijs zegt immers ook iets over de kwaliteit van de bank, mits deze natuurlijk niet in de aanbieding is geweest. Soms kan het echter wel prettig zijn om kortingen of speciale acties af te wachten. Je hebt immers meestal niet direct een nieuwe bank nodig en zo kan je nog even doorsparen, terwijl je de nodige acties in de gaten houdt. Als kwalitatieve banken in prijs dalen, kan dit enorm gunstig uitpakken. Zo geniet je van een langere levensduur, een kwalitatieve bank en dat tegen een zeer lage prijs.

Het formaat van de bank

Als je in de winkel loopt, lijken vrijwel alle banken even groot. Door de ruimte in de showroom kan het beeld van de bank daarom flink vertekenen. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen schrikken als ze de bank uiteindelijk in hun eigen woonkamer zien staan. Hierdoor zijn er al een aantal miskopen begaan. Voorkom dit door van tevoren de maten in de woonkamer op te meten. Leg deze eventueel in de showroom uit, gebruik hiervoor kranten of kussens, zodat je weet hoeveel ruimte er overblijft en of de bank überhaupt gaat passen. Heb je een zeer grote woonkamer? Kies dan ook voor een groot bankstel. Anders loop je het risico dat de bank ‘verzuipt’ in de ruimte.

Let op je eigen woonsituatie

Bij gezinnen met kinderen of huisdieren is het ook belangrijk om op het gebruiksgemak te letten. Zo kan een stoffen bank heel mooi zijn, maar is deze minder praktisch als de kussens moeilijk gewassen kunnen worden. Kies daarom altijd voor banken met een afneembare hoes of ga voor een (nep)leren bank. Zo voorkom je vervelende vlekken die de uitstraling van de bank negatief beïnvloeden.

Kies voor een neutrale kleur

Tegenwoordig vind je banken in alle soorten, maten en kleuren. Veel mensen maken de fout om een zeer kleurrijke bank te kiezen en zijn deze na enkele jaren alweer zat. Ga liever voor een neutrale bank, zodat je de komende jaren vooruit kan. Hou je toch meer van kleur? Vrolijk het geheel dan op met een aantal kleurrijke accessoires.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *