Welke gordijnen passen bij jouw woonstijl? 0

Bij de keuze van nieuwe gordijnen let je niet alleen op het uiterlijk, maar ook op het gebruiksgemak. Daarnaast zijn sommige gordijnen gewoon niet mogelijk op plekken zoals kantelramen of in een dakkapel. Wij zetten de meest populaire soorten gordijnen op een rijtje zodat jij eenvoudig kunt bepalen welk soort raamdecoratie het beste past bij jouw woonstijl. En we geven ook nog een heel interessante tip aan het einde van de pagina voor een “slimme” woning!

Jaloezieën

Het eerste bedrijf dat jaloezieën op de markt bracht heette Luxaflex, en die naam is blijven hangen. Er zijn ondertussen veel meer merken die jaloezieën maken, je kunt kiezen uit vele materialen en stijlen. Brede latten staan wat meer robuust, terwijl smalle latten meer elegant ogen. Er zijn jaloezieën van aluminium, kunststof of van hout met ieder hun eigen, unieke uitstraling.

jaloezieën

Lamellen

Deze verticale stroken hangen aan een gordijnrails, onder hangen ze los met soms een koordje of iets dergelijks om ze samen te houden. De materialen van lamellen variëren, zo kun je modellen van kunststof kopen, maar ook van stof en aluminium. Met name voor een schuifpui of bij schuine ramen passen ze heel goed.

Plissé gordijnen

Op het eerste gezicht hebben plissé gordijnen veel weg van rolgordijnen maar dan met gesegmenteerde stroken. Ze zijn leverbaar met zijgeleiding wat betekent dat het mogelijk is ze van beneden naar boven te openen. Wanneer je op zoek bent naar gordijnen die goed isoleren zou je voor dubbele plissés kunnen kiezen.

plisse gordijnen

Rolgordijnen

Deze gordijnen hebben een strak uiterlijk en zien er in gesloten toestand haast uit als een extra wand. Hoewel ze vaak als puur functioneel worden gezien, zijn er wel degelijk prachtige en decoratieve rolgordijnen verkrijgbaar. Er zijn verschillende manieren om ze te openen en sluiten, daar kun je verder op deze pagina nog wat meer over lezen.

Schuifgordijnen

Dit zijn de meer traditionele gordijnen, om ze mooi te laten vallen wordt er meestal een plooi ingenaaid. Een dubbele plooi staat vaak mooier, er is wel flink wat meer stof nodig. Je kunt kiezen uit allerlei stoffen, er is ook de keuze voor halftransparante gordijnen of juist geheel verduisterend.

Silhouettes

Dit zijn horizontale jaloezieën waar een doorzichtige stof op gemonteerd is. Dit geeft de praktische voordelen van standaard jaloezieën maar met een uitstraling die warmer oogt. Houd er wel rekening mee dat reinigen meer tijd kost.

Vouwgordijnen

Bij vouwgordijnen valt het stof in segmenten over elkaar heen bij het ophalen. Er is een onderverdeling in vouwgordijnen, enerzijds roman blinds voor een meer zakelijke uitstraling en anderzijds austrian blinds die er meer romantisch uitzien. Je kunt ze naast stof ook in hout kopen.

Maak het jezelf makkelijk met automatische rolgordijnen

Wanneer je stijl en comfort met elkaar wilt combineren kom je al gauw uit op rolgordijnen. Waar dit soort raamdecoratie voorheen met name in kantoorgebouwen te zien was, kom je ze ook steeds vaker tegen in woonhuizen. Dat is niet verbazingwekkend, want je kunt ze tegenwoordig in heel trendy materialen en kleuren bestellen. Verhoog het wooncomfort nog wat verder door te kiezen voor automatische rolgordijnen. Hierbij wordt de rol naar boven en naar beneden gerold met behulp van een kleine motor in de gordijnrails.

Meer weten over elektrische raamdecoratie? Bezoek eens de webshop: https://www.poweredblinds.nl/

Wat kun je met automatische rolgordijnen?

Met een standaard motor kun je de rolgordijnen omhoog en omlaag rollen, dat is met name praktisch als de raamdecoratie achter de bank hangt. Je bent ook meteen van de koordjes af. Maar het wordt pas echt interessant wanneer je het systeem koppelt aan een lichtsensor, dan openen en sluiten de gordijnen helemaal vanzelf. In combinatie met een smart home systeem kun je de gordijnen zelfs koppelen met de verlichting of met een alarmsysteem. Via een app kun je dan de automatische rolgordijnen bedienen, zelfs wanneer je niet thuis bent. Voor de kinderkamer en op de slaapkamer is elektrische raamdecoratie trouwens ook heel praktisch, kies dan voor een fluisterstille motor. Zo kun je de kinderen precies laten weten wanneer het tijd is om naar bed te gaan!

Man_met_wit_rolgordijn_afstandsbediening_963x343_1_2

Lichte kleuren bieden meer mogelijkheden

Waar je ook voor kiest, met lichte gordijnen heb je meer invloed op de omringende ruimte. Wanneer je kiest voor een opvallende kleur of patroon zit je daar aan vast, met een lichte, neutrale kleur zal licht weerkaatst worden. En met de populariteit van gekleurde, slimme verlichting kun je de sfeer in de ruimte met een druk op de knop veranderen zonder de gordijnen te verwisselen.

Bij de keuze voor gordijnen die passen in jouw woonstijl moet je letten op praktisch gebruiksgemak, het uiterlijk en de mogelijkheden die deze gordijnen je bieden. De raamdecoratie is uiteindelijk één onderdeel van het geheel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *