Welke opties heb je als je kiest voor een gietvloer? 0

Wil je graag een gietvloer aan laten leggen in je woning? Dan zijn er nog een aantal dingen die je uit moet zoeken. Want een gietvloer is eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal vloeren. Hoewel ze vrijwel allemaal dezelfde voordelen hebben (duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden) verschillen ze in eigenschappen, prijs en afwerking. Neem daarom ook de tijd om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en neem contact op met een specialist voor meer informatie. Wij helpen je alvast een eindje op weg met informatie over de meest voorkomende gietvloeren.

Epoxy en PU

Epoxy en PU (afkorting voor polyurethaan), deze soorten heb je ongetwijfeld voorbij zien komen in je zoektocht naar een geschikte gietvloer. Deze materialen worden ook het meest toegepast als het gaat om deze ondergrond. Echter zit er een verschil tussen epoxy en PU. Epoxy is wat harder en kan hierdoor zwaarder belast worden. Dit is dan ook de perfecte vloer voor industriële ruimtes zoals een fabriek of een loods. Een gietvloer van PU is weer wat zachter, maar zeker geschikt om aan te laten brengen in woonruimtes. Door de elastische ondergrond is dit ook een hele comfortabele vloer voor elke woonruimte.

Epoxy en PU

Een moderne gietvloer

Wil je het liefst de ruimte voorzien van een moderne vloer? Kies dan voor een gietvloer met betonlook. Deze sluit helemaal aan op de industriële trend waar gebruik gemaakt wordt van materialen uit de oude fabrieken zoals metaal, hout en dus ook beton. De ondergrond lijkt van beton, maar door de toepassing van kunststof is dat dus niet zo. Het grote voordeel hiervan is dat de ondergrond comfortabel aanvoelt. Zeker in combinatie met een vloerverwarming krijg je dus geen last koude voeten. Naast de klassieke grijze kleur, kan de gietvloer met betonlook ook voorzien worden van een andere tint als dit beter bij het interieur past.

Een moderne gietvloer

Geef je vloer meer structuur

Het is ook mogelijk om de gietvloer wat meer structuur te geven. In dit geval moet je op zoek gaan naar de mogelijkheden van een steentapijt. Hierbij worden kleine grinddeeltjes aan het kunststof toegevoegd, waardoor het lijkt alsof je een stenen vloer hebt. Deze optie wordt voornamelijk toegepast bij bedrijven. Wil je graag steentapijt laten leggen in je woning? Laat het dan wel afdekken met een toplaag. De kleine grinddeeltjes voelen niet zo prettig aan je voeten. Daarnaast is de vloer zonder toplaag een stuk moeilijker schoon te houden.

Geef je huidige vloer een frisse uitstraling

Bij een gietvloer wordt een coating aangebracht als beschermende toplaag. Maar het is ook mogelijk om alleen een vloercoating aan te leggen over je huidige vloer. Deze is, net als een gietvloer, verkrijgbaar in verschillende tinten en geeft je huidige vloer een compleet nieuwe uitstraling. Daarom wordt dit ook wel gezien als de budgetvriendelijke optie. Wanneer je de kleur van je huidige vloer niet verloren wilt laten gaan, is het overigens ook mogelijk een transparante variant aan te brengen. Meer voorbeelden hiervan vind je op Gietvloer.pro. Hier kan je ook contact opnemen met een van de specialisten voor meer informatie over de eigenschappen en de prijzen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *