Elke drempel vereist een bepaalde soort drempelhulp. Het type is bijvoorbeeld afhankelijk van de te verwachten fysieke belasting, de hoogte van de drempel en de mate van gebruik. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit de volgende soorten:
- rubberen drempelhulpen
- metalen drempelplaten
- mobiele drempelplaten
- verstelbare drempelplaten
Voorheen waren de oplopen ook geregeld gemaakt van hout. Dit materiaal was namelijk goedkoop en makkelijk (zelf) te maken. Hout heeft in dit geval echter het nadeel dat het glad kan worden wanneer het nat wordt. Daarnaast kan het sneller gaan verschuiven wanneer de wielen de oploop raken. Ten slotte kan het hout gaan rotten wanneer het geregeld in contact komt met water.
Door deze nadelen zijn tegenwoordig de meeste drempelhulpen van rubberen gemaakt. Om het milieu zo min mogelijk te belasten, wordt er bij een gedeelte van de oplopen gebruik gemaakt van 100 % gerecycled rubber.
Drempeloplopen steeds meer toegepast door bedrijven
Maar ook bedrijven kiezen steeds meer voor het gemak van een schuine oploop. Dit komt mede doordat drempelhulpen steeds sterker worden, waardoor ze ook geschikt worden voor voertuigen zoals heftrucks, motoren en auto’s. Veel rubberen oplopen zijn tegenwoordig al geschikt tot een gewicht van 2500 kilo. Bepaalde typen zijn zelfs bestand tegen een gewicht van 10.000 kilo.
Daarnaast zijn er ook steeds meer maten verkrijgbaar. Zoals extra brede oplopen van wel vier meter breed. Dit kan een handige oplossing zijn voor brede schuifdeuren of overheaddeuren.
Waterkeerprofielen voor in de douche
Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van doucherolstoelen. In verzorgingstehuizen maar ook steeds meer wanneer mensen nog thuis wonen. Dit heeft er mee te maken dat mensen steeds langer thuis (moeten) blijven wonen. Een opstaand randje of een douchebak kan een onneembaar obstakel zijn voor de doucherolstoel. Daarom kan het nodig zijn om een gelijkvloerse douche te laten maken. Om te voorkomen dat vervolgens het douchewater door de badkamer kan stromen, kan het gebruik van een waterkeerprofiel handig zijn.
Een waterkeerprofiel is een rubberen strip dat is ontwikkeld om douchewater tegen te houden in de badkamer. Echter heeft het een bepaalde hoogte en vorm waardoor het geschikt is om over heen te rollen met wieltjes. Zoals bijvoorbeeld bij een doucherolstoel.
Ook wanneer de gebruiker geen doucherolstoel gebruikt, kan de rubberen waterkering ongemak voorkomen. Een douchebak of hoger opstaande randje, kan namelijk de kans op vallen vergroten.
Bent u benieuwd geworden naar de diverse drempelhulpen en het waterkeerprofiel? Neem dan eens een kijkje via de volgende link: drempelhulpen.