Welke soorten lampen zijn er? 0

Welke soorten lampen zijn er?

Lampen spelen een belangrijke rol binnen het interieur. Ze zijn niet alleen allesbepalend voor de sfeer in huis, maar verhogen ook nog eens het wooncomfort. Van hanglampen tot staande lampen, het aanbod is reuze. Aan keuze dan ook geen gebrek. Door verschillende soorten lampen met elkaar te combineren, zorg jij voor voldoende warmte en sfeer in huis. Maar welke soorten lampen zijn er eigenlijk? En hoe combineer ik deze het beste in mijn woning?

Vloerlampen

Vloerlampen zijn enorm geliefd. Deze lampen worden, zoals de naam al doet vermoeden, op de vloer geplaatst. Het voordeel van een vloerlamp is dat deze indien nodig eenvoudig verschoven kan worden. Dat biedt talloze mogelijkheden als je je woning opnieuw wilt inrichten of tijdelijk extra verlichting nodig hebt. Bovendien neemt een vloerlamp relatief weinig ruimte in beslag. Deze wordt meestal in een loze hoek geplaatst, waardoor de ruimte niet onnodig verstoord wordt.

vloerlamp

Vloerlampen worden in tegenstelling tot bijvoorbeeld hanglampen niet gebruikt om een hele ruimte te verlichten. Waar nodig kunnen zij voor een extra lichtbron zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een lees- of werkhoekje. Daar is het fijn om over een extra lichtbron te beschikken. Een vloerlamp wordt altijd gecombineerd met een lamp die voor de basisverlichting zorgt. Dit is dikwijls een hanglamp.

Wandlamp

De wandlamp wordt vaak ingezet als extra toevoeging om meer sfeer in huis te creëren. Wandlampen kunnen niet de hele ruimte verlichten, maar bieden wel extra warmte, sfeer en licht op plekken waar dat nodig is. Deze lampen worden aan de wand gehangen, waardoor ze relatief weinig ruimte in beslag nemen. Doordat de wandlamp dikwijls kleiner dan een traditionele lamp is, kan deze eenvoudig gecombineerd worden met andere sprekende lampen.

Een wandlamp gebruik je meestal om extra licht in speciale hoeken te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een lampje om nog even snel je boek uit te lezen of een lamp die ingezet kan worden tijdens het studeren. Met een wandlamp geniet je altijd van voldoende verlichting. Vergeet niet de lichtkleur en de lichtsterkte van de wandlamp af te stemmen op de andere verlichting. Hierdoor geniet je van een subtiele toevoeging en zal de lamp niet overheersen binnen het geheel.

wandlamp

Tafellampen

Ben je op zoek naar wat extra licht in huis? Kijk je al weken tegen een donkere hoek en word je daar niet gelukkig van? Bekijk dan eens het aanbod van tafellampen. Tafellampen zijn eenvoudig te verplaatsen en kunnen op iedere (bijzet)tafel, dressoir of nachtkastje geplaatst worden. Tafellampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en stijlen. Daardoor is er altijd wel eentje te vinden die past binnen jouw interieur.

Tafellamp

Hanglampen

Last but not least… hanglampen! Deze lampen zijn onmisbaar in iedere woning. Niet alleen omdat het ontzettend praktische lampen zijn, maar ook omdat je een waar statement met de lamp kunt maken. Met een opvallende hanglamp geniet jij van een enorme eyecatcher in de woonkamer. Daarnaast legt een hanglamp de ideale basis voor de verlichting in huis. Doordat deze vanaf een centraal punt licht verspreidt, zal de hele kamer verlicht worden. Bovendien ontstaat er geen schaduwvorming doordat het plafond en de muren slechts indirect verlicht worden. Hierdoor oogt de ruimte veel groter en geniet je van een ruimtelijk gevoel.

hanglamp

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *