Welke soorten tafels zijn er allemaal? 0

Welke soorten tafels zijn er allemaal?

Ben je op zoek naar een tafel voor in je woonkamer of eetkamer? Dan zijn er veel verschillende modellen, soorten en maten om uit te kiezen. Hoe kies je dan een tafel die goed bij jou en jouw interieur past? In deze blog willen we je helpen antwoord op die vraag te geven door te laten zien welke verschillende soorten tafels er allemaal zijn. 

Eettafel

Een tafel die je bijna overal wel ziet is de eettafel. De eettafel werd altijd hoofdzakelijk gebruikt om aan te eten, maar dat is niet meer overal het geval. In veel gevallen wordt de eettafel ook gebruikt voor bijvoorbeeld thuiswerken of het uitvoeren van hobby’s. Wanneer je besluit voor een eettafel te gaan dan is het een goed idee om van te voren na te denken over welke functies de tafel allemaal voor jou heeft. Kies je voor een eettafel uit een woonwinkel of webshop? Dan wordt je tafel vaak als set aangeboden in combinatie met een aantal keukenstoelen. Op die manier heb je ook direct bijpassende stoelen. 

Salontafel

Een salontafel wordt vaak gebruikt voor bij de bank en heeft een ander doel dan de eettafel. De salontafel wordt meestal niet ingezet voor werk of hobby’s en dient dan ook puur functioneel als tafel om je eten en drinken en andere voorwerpen die je bij de hand wil hebben zoals de afstandsbediening op te plaatsen. Een salontafel heeft wel een grote impact op hoe de kamer aanvoelt. Met een donkere tafel in een lichte ruimte ontstaan er een hele andere sfeer dan met een lichte tafel. 

Bijzettafel

Een iets kleinere variant van de salontafel is de bijzettafel. Het grote verschil tussen deze twee tafels zit hem in het formaat. Een salontafel zul je waarschijnlijk niet meer dan één van hebben, aangezien deze veel ruimte in beslag nemen. Een bijzettafel is vaak heel klein, waardoor deze zich goed lenen om naast een stoel of bank te plaatsen in plaats van ervoor. Je kan ook meerdere bijzettafels in een ruimte plaatsen. Op die manier kan je ervoor zorgen dat iedereen vanaf zijn of haar zitplaats gemakkelijk bij één van de tafels in de ruimte kan. Een erg makkelijke manier om het wooncomfort in de ruimte aanzienlijk te verhogen. Omdat een bijzettafel niet zo groot is kan je deze in alle vormen, maten en hoogtes krijgen. Daardoor zul je altijd in staat zijn een bijzettafel te vinden die geschikt is naast jouw bank of stoelen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *