Welke tuintafel past het beste in mijn tuin? 0

Welke tuintafel past het beste in mijn tuin?

Tuintafels voor buiten zijn er in allerlei maten, soorten, vormen en kleuren. Ben jij op zoek naar een nieuwe tuintafel maar weet jij niet welke tafel het beste in jouw tuin past? Lees dan onze tips en kies direct de juiste tafel uit voor jouw tuin!

Hoeveel ruimte heb ik voor mijn tuintafel?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe tuintafel voor buiten is het belangrijk om allereerst te bepalen waar in de tuin je de tafel wilt gaan plaatsen. Kijk hierbij goed naar de indeling van de tuin. Houd er met het meten rekening mee dat de stoelen genoeg ruimte hebben om naar achteren geplaatst te kunnen worden en dat er voldoende loopruimte overblijft. Beschik jij over een klein terras? Wij adviseren je dan om te kiezen voor een tafel met poten op de hoeken van de tafel. Doordat de poten zich op de hoeken bevinden, kun je de diningstoelen helemaal onder de tafel schuiven. Zo houd je meer loopruimte over.

Hoeveel personen kan ik kwijt aan een tuintafel?

De keuze van een tuintafel hangt ook af van het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen plaatsnemen. Heb je een groot gezin en zoek je een geschikte lounge dining tafel? Een tuintafel met een lengte vanaf 200 cm biedt voldoende ruimte voor zes personen. Een tuinstoel heeft ongeveer 70 centimeter zitruimte in de breedte nodig. Voor een ronde tuintafel is een diameter van 140 centimeter voldoende om met zes personen te kunnen tafelen.

Welke vorm moet mijn tuintafel voor buiten hebben?

Ronde tuintafel
Ronde tuintafels zorgen voor een gezellige, intieme sfeer. Ze zijn erg geschikt als je samen met vrienden en familie wilt genieten van een warme zomeravond. Doordat je niet op een rijtje zit kun je het hele gezelschap goed zien.

Vierkante tuintafel
Beschik je over een klein terras? De keuze voor een vierkante tuintafel kan ideaal zijn. Een vierkante tafel van 75×75 cm neemt weinig ruimte in maar heeft voldoende plek om lekker te borrelen of een spelletje aan te spelen. Net als een ronde eettafel biedt een vierkante tafel het gevoel van gezelligheid. Bij een vierkante tafel zit je namelijk even ver van elkaar af.

Rechthoekige tuintafel
De rechthoekige tuintafel is een echte klassieker. Het geeft jouw tuin een stoere, robuuste uitstraling. Een rechthoekige lounge dining tafel maakt je erg flexibel. Komen er onverwachts vrienden op bezoek? Plaats wat stoelen aan de kopse kanten er is genoeg plek voor iedereen!
Ovale tuintafel
Wil je de gezelligheid van een ronde eettafel maar beschik je over een smal terras? De ovale tuintafel biedt uitkomst. Er zit niemand aan de kop en je kunt je gezelschap goed zien. Een ovale tuintafel voor buiten geeft een speelse look aan jouw tuin. Net zoals bij een ronde tafel heb je bij een ovale tuintafel geen hoeken. Erg handig dus voor kleine kinderen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *