Wifi speaker of bluetooth speaker? De verschillen op een rijtje! 0

Wifi speaker of bluetooth speaker?

Ben je op zoek naar een nieuwe speaker en heb je inmiddels al alle lijstjes van de beste wifi speakers van 2021 en bluetooth speakers doorgenomen? Maar kom je er alsnog niet uit? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het aanbod van dergelijke speakers is ontzettend groot. Daardoor zie je als consument al snel door de bomen het bos niet meer. Bovendien zijn de verschillen tussen een wifi speaker en een bluetooth speaker vaak niet geheel duidelijk. Daarom is het eerst belangrijk om te bepalen wat jouw voorkeur heeft. Maar wat is nu precies het verschil?

Bluetooth speaker

Een bluetooth speaker werkt, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden, via bluetooth. Je legt dus direct verbinding met je apparaat. Dit betekent dat je deze eenvoudig mee kunt nemen. Ook op plekken waar geen directe internetverbinding aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan het strand, op het werk, een feestje of gewoon in de tuin. Bluetooth speakers zijn bovendien in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn zelfs speakers die eenvoudig in je handpalm of jaszak passen. Hierdoor zijn ze nog handiger om mee te nemen. Sommige speakers zijn zelfs geheel water- en spatdicht. Hierdoor kun je ze eenvoudig in de badkamer plaatsen, tijdens een regenbuitje laten staan of aan het strand of zwembad gebruiken.

bluetooth speaker

Nog een groot voordeel van een bluetooth speaker is dat deze bijna altijd over een ingebouwde accu beschikt. Hierdoor gebruik je hem altijd probleemloos en is hij ook weer eenvoudig op te laden tijdens bijvoorbeeld een weekendje weg.

Wifi speaker

Op het gebied van wifi speakers is er ongelooflijk veel te vinden. Zo zijn er talloze lijstjes online te vinden met de beste wifi speakers van dit moment. Op Populairproduct.nl ontdek je binnen no-time welke speaker als beste uit de test komt. Maar dat betekent natuurlijk niet direct dat een dergelijke speaker ook iets voor jou is. Want wat is een wifi speaker precies?

Een wifi speaker wordt niet direct verbonden met je apparaat, maar is altijd afhankelijk van een wifi-verbinding. Het grootste nadeel van een wifi speaker is dan ook dat je deze niet zo eenvoudig met je mee kunt nemen. Je kunt niet naar je favoriete muziek op de fiets luisteren via deze speaker, want dan ontbreekt het simpelweg aan een goede wifi-verbinding. Ook bij een dagje naar het strand komt deze speaker niet van pas. Maar wanneer gebruik je een wifi speaker dan wel?

Wanneer we wifi speakers vergelijken met de bluetooth variant, dan komen we al snel tot de conclusie dat het geluid van een wifi speaker stukken beter is. Bovendien is de kans op onderbrekingen veel kleiner. Wifi speakers worden dan ook met name door muziekliefhebbers in huis gebruikt. Bijvoorbeeld om een multiroom systeem aan te leggen. Je kunt de wifi speaker eenvoudig met het thuisnetwerk en je smartphone of tablet verbinden. Vervolgens kun je alle ruimtes doorkruisen, zonder dat je de verbinding verliest. Hierdoor kun je o.a. meerdere speakers op verschillende kamers met elkaar verbinden en zo een geheel geluidssysteem in huis aanleggen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *