Winterjas aan in huis? Dit gaat er mis! 0

Koud in huis

De herfst is weer neergedaald op ons land! Dat betekent lagere tempraturen, vallende bladeren, veel neerslag en windstoten. Bovenal betekent het gezelligheid in huis! We kunnen eindelijk weer met lieve lust de kaarsjes aansteken, onder een plaid kruipen en genieten van de donkere avonden. Zien bij jou de herfstdagen er niet zo idealistisch uit? Sterker nog: ga jij op zoek naar een winterjas dames om enigszins warm te blijven in huis? Dan gaat er iets goed mis! Meer mensen dan je denkt hebben jaarlijks te maken met een veel te koud huis in de winter. Ondanks de verwarming, die op volle toeren staat te branden, blijf je met het kippenvel op je armen in huis zitten. Dat is uiteraard ontzettend vervelend, aangezien je zo niet geniet van je tijd binnenshuis. Dit terwijl dit juist de tijd moet zijn dat je lekker kunt relaxen en genieten van je vrije tijd. Maar waar wordt deze extreme kou door veroorzaakt en hoe kun je dit oplossen? Wij leggen het uit!

Waar komt die extreme kou toch vandaan?

Stook je de verwarming steeds hoger op en blijft het koud in huis? Dan is de kans groot dat er iets mis is met de isolering in huis. Bij een slechte isolering zal je merken dat er continue een uitstroom van warme lucht is, daarnaast zal de koude lucht van buiten juist het huis binnendringen. Simpel gezegd, betekent dit dat je voor de buitenlucht aan het stoken bent. Dat is niet alleen heel vervelend, omdat je daarom niet geniet van aangename temperaturen in huis, maar ook nog eens enorm zonde! Je betaalt immers wel continue hoge energiekosten om je huis te verwarmen en nu blijkt dat allemaal voor niks te zijn geweest. Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Dus leg die winterjas heren maar opzij en gebruik deze enkel nog waar hij echt nodig is: buitenshuis! Tijd om thuis te genieten van een aangename temperatuur.

extreme kou

Isoleren van de woning

Om de kou uit je huis te verdrijven, is het belangrijk dat je kijkt naar de huidige isolatie van je woning. Is die überhaupt aanwezig? Zo ja, op welke manier dan? Er zijn ontzettend veel verschillende methodes, waarmee je je woning kunt isoleren. Je kunt het groots aanpakken, waar uiteraard ook een fors prijskaartje aan hangt, maar je kunt het ook eerst klein aanpakken om de ergste kou en ongemak te verwijderden. Wij hebben de meest gebruikte isolatiemethodes voor jou op een rijtje gezet:

  • Maak gebruik van tochtstrips: dit is een simpele en relatief goedkope manier om je woning te isoleren. Je gaat direct op zoek naar het probleem en pakt dit grondig aan. Voel je bijvoorbeeld continue een tocht bij de ramen en deuren vandaan komen? Bekijk dan waar deze precies vandaan komt en gebruik een tochtstrip om de kou tegen te houden. Je zal merken dat het direct een stuk aangenamer voelt in huis.
  • Plaatsen van dubbel- of driedubbel glas: het plaatsen van dubbel- of driedubbel glas is een veelgebruikte methode om de woning te isoleren. Bedenk wel dat hier ook een prijskaartje aan hangt. Het voordeel is wel dat je woning meer waard is door het gebruik van dubbel glas.

Dit zijn slechts enkele methodes die gebruikt worden voor het isoleren van een woning. Neem contact op met een aannemer of timmerbedrijf en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn bij jouw woning!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *