Wonen volgens de laatste trends, het kan écht! 0

Nederlanders zijn een zuinig volk. Als iets nog goed is, hoeft het nog niet vervangen te worden. Grote kans dus, dat je daardoor in een huis woont waar van enige stijl geen sprake meer is. Zelf kan je het oneerbiedig gezegd ‘een bij mekaar geraapt zootje’ noemen, als je bijvoorbeeld bij iemand op bezoek bent geweest met een smaakvol ingericht huis. Maar, wat doe je er aan? Tijd voor actie!

Wat vind je mooi?

Wekelijks krijg je een hele stapel huis aan huis bladen en allerlei folders in de brievenbus. In plaats van die hele stapel achter elkaar bij het oud papier te gooien, neem je ze voor één keertje door. Eerst even een selectie maken, want in de folder van de supermarkt vind je niets. Knip alle advertenties en artikelen met foto uit over trendy wonen die jou aanstaan en leg ze op een stapel.

woontrends

Kies uit die hele stapel vervolgens uit wat je nodig zou hebben om jouw huis opnieuw in te richten. Begin bij de woonkamer. Selecteer de gewenste foto’s en schrijf de kleur er op waarin je het wilt hebben. De rest leg je aan de kant. Plak de foto’s op een groot vel papier of met koelkastmagneetjes op de koelkastdeur of een whiteboard.

Wat heb je al?

Nu je een goed overzicht hebt van wat je graag wilt hebben, ga je kijken wat je er al van hebt staan in de woonkamer. Gebruik daarbij natuurlijk wel je fantasie. Bestaande zaken kan je met een likje verf of een foulard natuurlijk gemakkelijk een metamorfose geven.

Wat heb je nog nodig?

Als je weet wat je kunt schrappen omdat je dat al hebt, kan je een lijstje maken van alles wat je nog wilt (moet) aanschaffen. Noteer wel bij al die zaken waar je het kunt kopen en wat het kost. Zo krijg je een goed overzicht van de kosten die de transformatie van de woonkamer met zich meebrengt.

Het prijskaartje

Als de kosten binnen jouw budget vallen, kan je direct aan de slag. Is dat niet het geval, dan moet je daar een plan voor maken. Wil je beetje bij beetje de boel veranderen, of liever in één keer? Hoe dan ook, zal je er geld voor opzij moeten leggen. Dikwijls wordt het vakantiegeld hiervoor (deels) gebruikt. Dan doet het in elk geval per maand niet zeer en je kunt alles in één keer doen!

prijskaartje wonen

Waar laat ik de ‘oude’ spullen?

Ja, dat is dikwijls een probleem. We willen eens iets anders, maar de ‘oude’ spullen zijn nog best goed, of hebben een emotionele waarde. Sommige dingen wil je misschien weggeven, of verkopen, maar dat geldt natuurlijk niet voor alles.

Opslag is dan een goed idee. De overbodige spullen zijn dan uit je huis, maar nog wel tot jouw beschikking. Helaas hangt er aan professionele opslag vaak een fors prijskaartje. Toch is dat wel aan te bevelen. Jouw spullen worden dan droog, warm en veilig opgeslagen tot het moment dat je er weer iets mee wilt doen. Een goede tip is, om eens te kijken bij Shurgard opslagruimte Amsterdam of Shurgard opslagruimte Rotterdam. Die zijn heel groot en kunnen professionele opslag aanbieden voor hele acceptabele tarieven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *