Wat zijn de woon- en interieurtrends voor 2022? 0

Wat zijn de woon- en interieurtrends voor 2022?

Breng jezelf op de hoogte met de woon- en interieurtrends voor 2022. Zo kun jij als één van de eerste met deze nieuwe stijlen meedoen.

De industriële stijl voor interieurs heeft het jaren volgehouden, maar begint nu in populariteit te dalen. Moderne interieurs zijn luxer, met op de natuur geïnspireerde vormen en kleuren en grijpen terug naar klassieke stijlen. Aan de hand van kleur, stijl en meubels gaat dit artikel dieper in om de woon- en interieurtrends voor 2022.

Kleuren in interieurs

Net als het verdwijnen van industriële interieurs, verdwijnen ook de witte muren. De wanden mogen kleur hebben, of nog mooier, voorzien zijn van decoratieve houten wandpanelen. Kies voor natuurlijke kleuren, marmerlook of houtlook. Betonlook en ‘exposed brick’ kunnen nog steeds. Ook donkere interieurs zijn modern; met donkere kleuren wanden, maar liever geen zwart. Voor de meubels zie je dezelfde trends in kleur.

Meubeltrends 2022

Om een goed beeld van de meubeltrends voor 2022 te krijgen, kijk je bij BePureHome meubels. Direct vallen de mooie kleuren op, zoals in de vorige alinea omschreven. Maar wat is er verder voor de meubeltrends van 2022 te ontdekken? Er volgt een opsomming.

  • Hexagon vormen
  • Matte tinten
  • Houtstructuur
  • Marmer
  • Ronde vormen
  • Goudkleurig, maar wel mat
  • Rosé goud liever niet; zeker in glans is deze kleur alweer wat op zijn retour
  • Riet in spiegels, lampen en meubels
  • Duurzaamheid

Een duurzaam interieur

Nog een trend is duurzaamheid in interieurs. Voor hout wordt vaak mangohout gekozen. Dit hout is veelal afkomstig van oude mangobomen die voor de fruitteelt klaar zijn. Na het kappen wordt een nieuwe boom gepland die weer vruchten draagt. Daarnaast zijn duurzame materialen die goed recyclebaar zijn populair. Voor leer wordt overigens ook steeds vaker kunstleer gekozen. Niet vanwege de lagere prijs, maar puur vanuit het oogpunt van duurzaamheid en diervriendelijkheid. Zelfs een autofabrikant als Volvo zie je adverteren met ‘ledervrij interieur’. Duurzaamheid en diervriendelijkheid zijn hip, de verwachting voor 2022 is heel positief dus!

Welk merk kun je in de gaten houden?

Een meubelmerk die je in de gaten kunt houden is Eleonora meubels. In dit merk zie je bovenstaande trends terugkomen. Doordat dit merk zowel tafels, stoelen en kasten maakt, is het makkelijk om met één merk eenheid in het interieur te brengen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *