Woontrend: industrieel wonen 0

Industriële meubels zijn niet meer weg te denken uit het interieur van deze tijd. Met het gebruik van grote, stoere eyecatchers creëer je meer ruimte en uitstraling in je woning. Maar waar staat industrieel wonen nu eigenlijk voor en hoe kan je het beste dit stoere karakter in huis halen? Waar moet je beginnen?

Gebruik minder accessoires en ga voor ruimtelijke meubels

Het kenmerk van industrieel wonen is het gebruik van grote, robuuste meubels en weinig accessoires. De meubels zijn het pronkstuk van je huis en geven het een stoer en modern karakter. Ook kleur wordt zo min mogelijk gebruikt bij industrieel wonen. Je kan wel spelen met kleur door bijvoorbeeld verschillende kleuren eetstoelen aan een prachtige lange eettafel te zetten. Vooral lederen stoffen doen het heel goed bij de industriële look.

Doordat je weinig kleur en stoere materialen gebruikt is het wel belangrijk dat je woning er ook knus uit blijft zien. Hier kun je gemakkelijk voor zorgen met behulp van prachtige industriële lampen. Deze beschikken over dezelfde stoere uitstraling als de rest van je inrichting, maar ook over warme en knusse invloeden waar je toch naar snakt in een woonkamer. Ook met behulp van een paar stoere en strakke kussens en een sierkleed op bank zorg je voor een wat huiselijkere uitstraling.

Zelf creatief aan de slag

Zelf de handen uit de mouwen steken en creatief aan de slag gaan? De industriële look is ideaal voor mensen die graag zelf hun inrichting maken met makkelijke materialen. Niets is te gek voor deze stoere uitstraling. Gebruik bijvoorbeeld een ijzeren ton als hanglamp. Je hebt hiervoor enkel een draad en lamp voor nodig en je huis straalt retro uit! Zo geef je je huis niet alleen een persoonlijke touch, maar bepaal je ook nog eens helemaal zelf je eigen stijl. Hoe leuk is het om te genieten van een eigen gemaakte lamp?

industriele-lampen

Denk aan de muren

Wil je de industriële look echt overal doorvoeren? Vergeet dan vooral de muren niet. Bakstenen, beton of steen maken al snel een statement in huis en passen perfect bij industriële meubels. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een muur kaal te laten, zonder enige bewerking. Maar je kan ook zelf voor de betonlook zorgen: geef bijvoorbeeld verschillende bakstenen een andere kleur of gebruik een ander soort voegmateriaal. Creëer de uitstraling van een oud, verlaten fabriekspand.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *