Met deze woontrend zit je er altijd warm bij 0

Met deze woontrend zit je er altijd warm bij

De winter loopt op zijn einde. We zijn al getrakteerd op de eerste warme en zonnige dagen van het jaar en we kunnen de zomer al bijna ruiken. Toch willen we je deze warme en behaaglijke woontrend niet onthouden. Want wat is er nu lekkerder dan op een kille voorjaarsavond rond een zelfgestookt haardvuur te kruipen?

Precies, niks toch? Daarom is een pelletkachel kopen, ook nu de koudste tijd van het jaar voorlopig weer achter ons ligt, altijd een goed idee. Zeker omdat de modellen van tegenwoordig ook wanneer ze uitstaan een verrijking zijn voor je interieur.

De voordelen van nieuwe kachels

Misschien ken je een open haard of vergelijkbare kachel nog vooral van bij opa en oma. Het beeld bestaat bij veel mensen dat het met zo’n kachel lastig is om een ruimte – laat staan een complete woning – gelijkmatig te verwarmen.

Bij moderne kachels is niets minder waar. De nieuwe modellen hebben als voordeel dat ze zijn ontworpen op duurzaamheid, efficiëntie en esthetische uitstraling. Zo heb je niet alleen een kachel die optimaal presteert, maar die ook nog eens een verrijking is voor je interieur. Ook wanneer hij uitstaat. Bovendien hebben moderne kachels natuurlijk als voordeel dat de juiste kachel onderdelen vaak gewoon online en uit voorraad besteld kunnen worden. Op die manier wordt het onderhoud eenvoudig en gaat je kachel langer mee.

Een goed voorbeeld van zo’n moderne kachel die zorgt voor een duurzaam en hoog rendement, is de pelletkachel. 

Wat is een pelletkachel?

Bij een open haard heeft iedereen wel een beeld. Van een plek waar je gezellig met het hele gezin omheenkruipt om naar de dansende vlammen te kijken. Een pelletkachel klinkt veel mensen nog minder bekend in de oren.

Dit type kachel wordt gestookt op zogeheten houtpellets: samengeperste korrels van houtsnippers. Deze pellets zijn voordelig in de aanschaf en de uitstoot is minimaal. Je woning verwarmen met een pelletkachel is dus goed voor je portemonnee én voor het klimaat. Als dat geen mooie combinatie is dan weten wij het ook niet meer.

Bijkomend voordeel is dat er voor een pelletkachel geen gasaansluiting nodig is. De houtpellets kun je in grote hoeveelheden inslaan, waardoor je vaak nog voordeliger uit bent. Met een enkele druk op de knop ontsteek je de kachel, zodat een pelletkachel ook bijzonder veilig is in gebruik.

Voor iedere smaak en wens een kachel

Pelletkachels zijn er in veel verschillende vormen en maten. Zo kun je kiezen voor een ingebouwd exemplaar, maar ook voor een kachel die in een muur wordt ingebouwd voor een strak en minimalistisch effect.

Ook daarbuiten heb je een ruime keus uit verschillende merken, stijlen en prijsklassen. Van stoer en robuust tot chique en klassiek en van Scandinavische expertise in koudebestrijding tot Zwitsers vakwerk. Zo is er voor iedere woonstijl en smaak en voor ieder budget een perfecte pelletkachel te vinden. Ook tijdens die typisch Nederlandse, kille zomeravonden zit jij er daarmee altijd warmpjes bij.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *